BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

4+4+4'ün kritik ismi bakan oldu

Başbakan Erdoğan, Nabi Avcı'yı Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Çankaya Köşkü'ndeki zirveden kabinede revizyon çıktı. Revizyon yapılan bakanlıklardan biri de Milli Eğitim Bakanlığı'ydı. Ömer Dinçer'in yerine AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın getirildi.

Peki Nabi Avcı kimdir?

Türkiye onu uzun saatler süren 4+4+4'lük tasarının görüşmeleri sırasında tanıdı. TBMM'de Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı'nı yürüten Nabi Avcı hararetli görüşmelerin kilit ismi olmuştu. Uzun saatler süren ve yumruklaşmaların yaşandığı komisyon görüşmelerinde Avcı'nın kafasına selobant makinesi atılmıştı. 

a.20130124200220.jpg

1994'TEN BERİ ERDOĞAN'IN YANINDA

Edebiyat ve sanat bilgisi oldukça iyi olan Nabi Avcı, ideolojik olarak liberal bir isim.. Avcı'nın Erdoğan ile tanışması, 1990'lara uzanıyor. ODTÜ mezunu olan Avcı, 1994 yerel yönetim seçimlerinden beri Erdoğan'ın seçim kampanyasını yürüten ekipten.

Avcı, Hasan Celal Güzel, Turgut Özal ve Yıldırım Akbulut'un danışmanlıklarını da yaptı.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER UMUTLANMASIN

Kabine değişikliği sonrası atanamayan öğretmenler yeni bir atama olabileceği konusunda ümitlendi. Erdoğan'ın Gaziantep'te atanamayan öğretmene yaptığı 'Oy verme senin oyuna ihtiyacımız yok' çıkışı gösterdi ki bu değişikl atanamayan öğretmenler için yapılmadı. Bakan bu nedenle görevden alınmadı.

DİNÇER'İN BAŞINI TABLETLER YAKTI

Ömer Dinçer'in görevden alınmasına, tablet bilgisayarlar konusunda verilen sözlerin yerine getirilmemesi gerekçe gösteriliyor. Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında verdiği tablet sözü, pilot illerde sınırlı kalarak yeteri kadar yaygınlaştırılamadı. Bakan bu konuda oldukça ağır kaldı. Projedeki aksaklıklar nedeniyle Bakan Ömer Dinçer görevden alındı.

İŞTE NABİ AVCI'NIN ÖZGEÇMİŞİ

Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilen AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, TBMM'de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Avcı, 8 Ekim 1953 yılında Bilecik'te doğdu.

ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi'ni bitiren Avcı, 1974'te Kültür Bakanlığı'nda memuriyete başladı.

Anadolu Üniversitesi'nin kuruluşunda görev yapan ve İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi olan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu.

Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalışan Avcı, 2000'de İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde profesör unvanı aldı.

2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirilen Avcı, TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı.

24. dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olan Nabi Avcı, çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca biliyor. Avcı, evli ve beş çocuk babası.