BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Yüzbinlerce öğretmen yer değiştirecek

4+4+4 sisteminin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması ile öğretmenlere rotasyon kesinleşti… Yüzbinlerce öğretmenin okulu değişecek... İşte detaylar...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, 4+4+4 kesintili eğitim sistemini onayladı.  Milli Eğitim Bakanlığının da 4+4+4 sisteminin yasalaşması ile beraber MEB’de rotasyonun son halkası öğretmenlere uygulanmış olacak.

Daha önce MEB’de Okul Müdürlerine, Müdür Yardımcılarına daha önce rotasyon uygulanmıştı. Öğretmenlere rotasyon uygulaması ise 4+4+4 sisteminin yasalaşmasının üzerinden kesinleşti.

GÖREV YERLERİ DEĞİŞİYOR

2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren 4+4+4 sisteminin uygulanmaya başlanması ile birlikte aynı mahalle yada aynı ilçe içerisinde olan İlköğretim Okulları, İlkokul ve Ortaokul olarak ayrıştırılacak.

Kamudan Haber'in haberine göre, örneğin Ankara ili Sincan ilçesinde bulunan Ressam Çallı İlköğretim Okulu ile Cemal Yüksel İlköğretim Okullarında birisi İlkokul diğeri orta okul olacak.

Cemal Yüksel = Ortaokul Ressam Çallı = İlkokul Bu şekilde bir ayrım yapıldığı anda, Cemal Yüksel İlköğretim okulunda bulunan ilkokul öğretmenleri Ressam Çallı İlkokuluna , Ressam Çallı İlkokulunda bulunan branş öğretmenleri ise Cemal Yüksel Ortaokuluna gidecek… Aynı şekilde branşı sınıf öğretmeni olan idarecilerimizde ortaokullara idareci olamayacak.

Ancak burada öğretmenlerin yer değiştirmeleri hangi esaslara göre yapılacak ? Norm kadro fazlası durumuna düşecek sınıf öğretmenlerinin durumu ne olacak ?

Branş öğretmeni ihtiyacı nasıl karşılanacak?

Branşı sınıf öğretmeni olan idarecilerimiz orta okullara idareci olabilecek mi?

Bunun gibi bir çok sorunun ise henüz yetkili mercilerce yanıtı verilmedi.