BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.431,90
HABER /  GÜNCEL

44 dereceyi gören şehir bomboş kaldı!

Adana'da Ramazan Bayramı'nın 3'üncü gününde parklardaki termometreler 44 dereceyi gösterirken, tatil yörelerine gidenler nedeniyle, şehir adeta bomboş kaldı.

Abone ol

Yüksek nem oranı ile birlikte hissedilen sıcaklığın daha da yüksek seviyelere ulaştığı Adana'da bugün, gölgede hava sıcaklığı 35 derece olurken, parklardaki termometreler 44 dereceyi gösterdi.

Sıcak havalardan bunalan birçok kent sakini, yayla ve deniz evine dinlenmeye giderken, kentte kalanlar parklarda serinlemeye çalıştı.

Kent merkezindeki Atatürk Parkı'na gidenler, ağaç gölgelerinde serinlemeye çalışırken, boşalan caddeler hayalet şehri andırdı.

Adana'da yüksek Sıcaklıkların önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.

SICAKLAR 40 DERECEYİ AŞACAK

Bu arada hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren 2 ile 5 derece artarak mevsim normallerinin üstüne çıkacak. Sıcakların bazı bölgelerde 40 santigrat dereceyi aşacağı tahmin ediliyor.
Meteorojoji Genel Müdürlüğünün yayımladığı tahmin ve değerlendirmelere göre; hava sıcaklıkları artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Basra alçak merkezinin etkisi altında olan Türkiye 'de bayram süresince genel olarak mevsim normallerinde, güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları meydana geldiği belirtildi. Hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının artarak ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ile 5 derece üzerinde seyredeceği, yurdun kuzeydoğu kesimleri dışında büyük bir bölümünün yağışsız geçeceği tahmin ediliyor.
Hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklıklarının; Ankara 'da 33-35, İstanbul 'da 30-32, İzmir'de 35-37, Antalya'da 38-40, Adana'da 34-36, Diyarbakır'da 39-41, Erzurum'da ise 28-30 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor. Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.