BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

42 milyonluk masum bir yatırım

Erdoğan Bayraktar, kendi şirketin, bakanlığı döneminde 42 milyon liraya arsa almasının masum bir ticari faaliyet olduğunu söyledi.

Abone ol

Eski Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlığı döneminde kendisine ait şirketin Koşuyolu’nda 42 milyon TL’ye arsa aldığını doğruladı.

Bayraktar, “Benim kurduğum ve 1994 yılından sonra çocuklarıma bıraktığım şirket Koşuyolu’nda arsa almış onu mesele yapıyorlar. Çok makul, çok masum. Hiçbir vergi suistimali yok, sigorta suistimali yok. Gizli saklı değil ki açık” açıklaması yaptı.

ŞİRKETTE BENİM YÜZDE 7 HİSSEM VAR

Bakanlığı döneminde 42 milyon TL’ye İstanbul’da arsa aldığı iddialarıyla ilgili Hürriyet4e konuşan Bayraktar İnşaat’ı 41 yıl önce kendisinin kurduğunu, 1994’te çocuklarına bıraktığını söyledi. Bayraktar, “Şirket benim ve yüzde 7 hissem var. Özünde ben kurdum, ben büyüttüm. Ama son 20 yıldır işleri çocuklarım devam ettiriyor” dedi.

TEK ÜZÜNTÜM ŞİRKETİ BÜYÜTEMEMELERİ

Çocuklarından birinin mimar, birinin inşaat yüksek mühendisi, birinin inşaat mühendisi ve birinin işletmeci olduğunu hatırlatan Bayraktar, tek üzüntüsünün çocuklarının şirketi istediği gibi büyütememesi olduğunu söyledi.

HESAPLARI PIRIL PIRIL

1973 yılında inşaatçılığa başladığını ve Fatih’in en büyük müteahhitlerinden biri olduğunu kaydeden Bayraktar şunları söyledi: “Yılda 3-4 tane inşaat yapardım. Kiptaş’ın genel müdürü olunca şirket yönetiminden çıktım. Ben bürokrasiye girince şirket çok büyüyemedi. Ama şirketin mal varlığı 70-80 belki 100 milyon, belki daha fazladır. Kasasında parası vardır, malvarlığı vardır. Şirket vergi veriyor. Hesapları pırıl pırıl.”

BİR YANLIŞ VARSA MALİYE DENETLER

Bayraktar İnşaat’ın Koşuyolu’nda aldığı 42 milyon TL değerindeki arsayla ilgili olarak ise Bayraktar, “Şirketin mal varlığı da var, parası da var. Büyük bir şirket. Yıllardan beri iş yapıyor, arsa alıyor-satıyor, inşaat yapıyor. Koşuyolu’nda arsa almış onu mesele yapıyorlar. Çok ayıp yani. Gizli saklı değil ki açık. Arsanın değeri açık, vergisi açık, şirketin ortakları aleni. Çok makul, çok masum, hiçbir vergi suistimali yok, sigorta suistimali yok. Yanlışları varsa, Maliye denetler. Öyle tahmin ediyorum ki, ‘Bu soruşturmadan beni muaf tutun’ lafı ettim ya, ondan dolayı böyle şeyler gündeme geldi” dedi.