BIST 8.873
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.241,44
HABER /  GÜNCEL

43 kişiyi öldüren 3 canlı bomba bakın nereli çıktı!

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan eşzamanlı canlı bomba eylemini gerçekleştiren üç canlı bombanın fotoğrafı ortaya çıktı. Canlı bombaların Dağistan uyruklu Rus vatandaşı, diğerlerinin ise Kırgız ve Özbek uyruklu olduğu öğrenildi.

Abone ol

İSTANBUL'da 43 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ayrıntıları da netleşmeye başladı. Canlı bombaları Atatürk Havalimanı'na götüren taksi şoförü Mahmut Bağış ilginç detayı anlattı.

Havalimanını kana bulayan teröristlerden birinin kimliği belli oldu.42 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerin birisinin Dağistan uyruklu Rus vatandaşı, diğerlerinin ise Kırgız ve Özbek uyruklu olduğu öğrenildi.

Teröristlerin Atatürk Havalimanı’na gelirken bindiği taksinin şoförü Mahmut Bağış, 3 kişinin havalimanına gidinceye kadar kendi aralarında yabancı dilde konuştuklarını, konuşmalarından hiçbir şey anlamadığını söyledi....

EYLEM PLANLARIN DIŞINDA BAŞLADI

Canlı bombaların ilk olarak bir polisi vurduktan sonra eyleme başladıkları anlaşıldı. Eylem sırasında otoparka kaçan canlı bombalardan biri daha sonra dönüp kendisini patlattı.


Tüm dünyada yankı bulan Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba eyleminin ardından yapılan araştırmalarda önemli bulgulara da ulaşıldı. Birinin Çeçenistan, ikisinin Tacikistan uyruklu oldukları belirtilen 3 canlı bombanın fotoğrafını Milliyet ele geçirdi. Alınan bilgilere göre, kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadelerinden olayın oluş biçimi de tam olarak çözüldü.

 TAKSİYLE GELDİLER

Alınan bilgilere göre, taksiyle Atatürk Havalimanı'na gelen üç eylemci, doğrudan üst kattaki Dış Hatlar yolcu salonuna yöneldi.

Tacikistan uyruklu olan 3 canlı bomba aynı karede

'KİMLİĞİNİZİ GÖREBİLİR' MİYİM DEYİNCE...

Bu sırada, eylemcilerden birisinin üzerinde koyu renkli mont olması nedeniyle salon önünde devriye görevi yapan polislerden biri, şüphelilere "Kimliğinizi görebilir miyim?" sorusunu yönelttiği sırada eylemcilerden biri kimliklerinin ortaya çıktığını düşünerek polise ateş açtı.

Polisin vurulmasıyla birlikte, silahı kullanan eylemcilerden biri doğrudan çok katlı otoparka doğru kaçarken, diğer iki eylemci, polis kontrol noktalarını hedef alan biçimde otomatik silahlarla terminale girdi.

Terminal içindeki polislerin müdahalesi sırasında canlı bombalardan biri binanın kuzey, diğeri de güney istikametine doğru koştu.


POLİS VURDU AMA...

Bu sırada, güney istikametine koşan eylemci, polisin açtığı ateş sonucu vurularak düştü. Silahını kaybeden saldırganın yanına giden polis, eylemcinin üzerindeki bomba düzeneğini ateşlemek için hareket ettiğini görünce olay yerinden uzaklaştı. Eylemcinin üzerindeki bombalı yeleği patlattığı sırada, salonda bulunanların dağılması, can kaybının daha da artmasını önledi.

Diğer canlı bomba ise, eş zamanlı koşup dış hatlardan gelen yolcuların çıkış yaptığı alt kata indi. Bu eylemci, doğrudan içeriden çıkış kapısına doğru yöneldi ve üzerindeki düzeneği patlattı. Bu patlama sonrasında kapı çevresinde bulunanlar etkilendi.

Eş zamanlı iki patlama yaşanırken, bu kez otoparka doğru kaçan 3. eylemci "gelen yolcu" kapısına doğru yöneldiği sırada servis aracının yanında intihar saldırısını gerçekleştirdi.

 2016 KADİR GECESİ MESAJLARI KUTLAMA SMS'LERİ