BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80

4000 Euro neden ödenmiyor?

4000 euro mağdurları haklı davalarının peşine düştüler ama maalesef hükümet kanadından gelen bilgi paranın ödenmeyeceği oldu.

Hükümet Avrupa’da 10 000 euro olan dövizle askerlik bedelini, vatandaştan gelen talep doğrultusunda 6000 euro’ya düşürdü.

Ne olduysa bundan sonra oldu; Bu parayı kredi çekerek, bin bir zorlukla bir araya getirerek ödeme yapan Avrupalı Türk, 4000 euro’yu ödediği ile kaldı.

Fazladan ödenmiş olan bu paranın iadesinin yapılacağı haberleri fos çıktı.

4000 euro mağdurları haklı davalarının peşine düştüler ama maalesef hükümet kanadından gelen bilgi paranın ödenmeyeceği oldu.

‘’Biz bu parayı kredi çekerek ödedik, borç altına girdik’’ diyen mağdur aileler tarafından posta kutuma gelen maillerden sadece bir kaçını burada yayınlamak istiyorum. Gerisi devlete ve sağ duyuya kalmış.

Buyrun mağdur mektupları…

Ayla hanim,

Bende 10.000 euro ödeyerek dövizli askerlik’den yararlandım aradan kısa bir zaman geçmeden 6.000 euro’ya düsürdüler,sizce geri ödeme olur mu ? Bende mağdur olan arkadaşlar gibi her yere e-mail yazdım ama cevap yazan olmadı.

Ayla hanım,

Maalesef dövizli askerlik geri ödemelerine BİMER den hala yanıt yok ve işin ilginç tarafı şikayet-öneri-dileklerin başbakanlığa iletilmesi için oluşturulan sistem arzuhalinizi kurum kurum gezdirip cevapsız bırakmaktan öte gidemiyor. Resmi olarak ulaşılmaya çalışılan bir devlet kurumunun vatandaşına duyarlılığı gerçekten yürek burkan hayal kırıklığı yaratan ve kaygı verici. Mevzu çok daha ciddi ve hayati olabilirdi. Milyonlarca vatandaşımız belki sağlık, kişi hak ve hürriyetlerini ilgilendiren durumlar için bu sanal portalı kullanıyor. E devletin bir milat olacağı söylendiğinde umut vericiydi ancak şimdi görülüyor ki vatandaşın isyanı boşa değil.

Her ne konuda olursa olsun hükümete giden şikayetler sisteme tehdit olarak algılanıyor ve kişiler asi ve dinsiz-dinsizlik hür, düşünen, sorgulayan muadili addediliyor galiba- fişlenip adil olmayan yollarla yargı süreci içerisinde pasifize ediliyor.

Türk ulusu olarak çoktan ölmüşüz tarihe karışmışız da haberimiz yok ölmüşüz ağlayanımız yok. Son 5 yıldır yurtdışında çalışarak tüm kazancımı ülkemde yatırım olarak değerlendirdim, vergilendirdim tüm vatandaşlık hizmetlerimi eksiksiz yerine getirmenin uzaklarda memleket hasreti çekmenin o haklı gururunu sevincini bile kursağımızda bırakan onur kırıcı bir yönetime hala saygı duymaya çalışıyorum. Aklım almıyor...

İyi günler Ayla hanım,

Ben de dövizli askerlik yapmış ve 4000 euro’su yanmış biriyim. Öncelikle bu konuyla ilgili bimer’e yazdım fakat aldığım cevapta farkın geri ödenmeyeceği oldu.

En başından ödenecektir denmesi yüzünden ödeme yapmak zorundalar kanaatindeyim, lütfen bu konunun üzerine gidip bizlere yardımcı olun.

Ayla Hanim merhaba,

Bu konu ile ilgili yazınızı ve çabanızı okudum. öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Ben de ilgili askerlik şubesine iadeyi talep ettigimi iceren dilekçemi yolladım. Mevzuatta şu an bir düzenleme olmadığı için iade yapılmamaktadır diye yazı aldım. Benim tahminim eğer size de cevap verilmiyorsa talep toplanıp ona göre mi bir karar verilecek acaba ne dersiniz?. Sizce daha başka ne gibi girişimde bulunabiliriz?

Ayla hanım, Biz de eşimden dolayı mağduruz. 10.000 € ödedik ama ne yazık ki unutulduk. Taksitle ödeyenler yararlandı. biz yararlanamadık. Ne yapabiliriz? Bize bir yol gösterin lütfen zor şartlarda kazanıyoruz biz bu paraları… Lütfen yardım edin bizlere…

Ayla hanım, Yazdığınız bilgileri okudum. Kendim ve kardeşlerim bu askerlik parasını ödedik. Zoraki şartlarda 30000 avro verdik konsolosluğa. Uğraşmayalım dedik. Ve duyduk ki 6000 avro ya inmiş. Üç kardeş Milli Savunma Bakanına dilekçe yazdık. Bugün ‘iade yok’ diye cevap geldi. Yatamadım. Nasıl yapsak bilemiyorum? Lütfen yardım bekliyoruz.

O para bizim için çok önemli, çocuklarımızın da hakkı. Fransa’dan selamlar ve saygılar…

https://www.facebook.com/aylaname

twitter.com/Aylaname