BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.483,26
HABER /  DÜNYA

400 kişiyi öldüren 'Beyaz Dul' bakın kim çıktı?

İngiliz medyası bu olayla çalkalandı. El Şebab örgütünün kadın militanı 'Beyaz Dul' lakaplı Samantha Lewthwaite 400 kişinin katili çıktı.

Abone ol

İNGİLTERE vatandaşı olan 'beyaz dul' lakaplı Samantha Lewthwaite aşırı dinci El Şebab örgütünün sağ kolu ve 400 kişinin ölümünün planlayıcısı çıktı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 2005 yılındaki metro saldırısını düzenleyen intihar eylemcilerinden Germaine Lindsay’in eşi olan ‘Beyaz Dul’ lakaplı Samantha Lewthwaite (33) ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Samantha Lewthwaite’nin (33) terör örgütü El Kaide bağlantılı Somali merkezli El Şebab’ın eylemlerinde planlayıcı olduğu ve 400 kişinin ölümünde payı bulunduğu öne sürüldü.

samantha-lewthwaite-.jpgEL ŞEBAB LİDERİNİN SAĞ KOLU
Somalili üst düzey bir güvenlik yetkilisi, İngiliz Daily Mirror gazetesine yaptığı açıklamada “Beyaz Dul, El Şebab liderinin sağ kolu ve terör saldırılarının düzenlenmesinde aktif rol oynuyor” dedi.

148 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRIYI PLANLADI
Lewthwaite’nin geçtiğimiz ay Kenya’daki Garissa Üniversitesi’nde düzenlenen ve 148 kişinin öldüğü terör saldırısının hazırlanmasında da parmağı olduğu belirtildi.
samantha-lewthwaite-eski-hali.jpg'Beyaz Dul' lakaplı Samantha Lewthwaite - El Şebab'a katılmadan önce böyleydi.