BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

40 günde 400 kilgram pil topladılar

Develi ilçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanyada 400 kilogram atık pil toplandı.

Abone ol

Develi ilçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından geri dönüşüm kapsamında başlatılan çalışmalardan atık pil toplama seferberliğine, 40 gün içerisinde 400 kilogram atık pil toplandı.

Belediye Başkanı Recep Özkan, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde pil toplama seferberliğine iştirakin yüzde 95 oranında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sponsorluğunu Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP), Erciyes Ambalaj ve Geri dönüşüm firmasının üstlendiği organizasyonda katılım sağlayan tüm okullara teşekkür belgesi ile dereceye giren okullara kupanın yanı sıra, yazıcı, DVD Player, ısıtıcı gibi hediyeler verildiğini belirten Özkan, "Develi Belediyesi olarak çevreye duyarlı ve çevre bilincini yayan bir belediye anlayışı içersindeyiz.

Geri dönüşüm çalışmaları kapsamında geri dönüşüm aracımız alınmış olup, 2010 yılı sonuna kadar tüm ilçe genelinde geri dönüşüm yapılacaktır. Yapılan planlara göre toplanması hedeflenen geri dönüşüm miktarı aylık 9 tondur.

Bu çalışmalarımız yanında İlçe genelinde okullar, resmi kurumlar banka şubelerine atık kağıt kutuları yerleştirilerek atık kağıtların toplanılması yapılmış olup şu ana kadar resmi kurumlardan 4 ay içersinde 5 tona yakın atık kağıt toplanarak geri dönüşüme verilmiş oldu.

Bu rakam az olmasına rağmen başlangıç olmasına rağmen sevindirici bir rakam olmuştur. Belediye olarak hedeflerimizin başında 2010 yılı sonuna kadar tüm resmi kurumlardan, işyerlerinden ve evlerden atık kağıtların yüzde 80-90 nını toplayarak geri dönüşüme sağlamaktır" dedi.