BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.424,56
HABER /  GÜNCEL

4 yaşında 1 milyon liradan fazla borçları var

4 yaşındaki ikizler, babalarından kaynaklanan 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu ile boğuşuyor.

Abone ol
Antalya'da, annesi ve babası yaklaşık 2 yıl önce denizde boğulan 4 yaşındaki ikizlerin babalarından kaynaklanan 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunuyor

Antalya'da 6 Ocak 2012'de misafirleriyle gittikleri restoranda alkol aldıktan sonra girdikleri denizde boğulan Deniz ve Sabit D. çiftinin, 18 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle sahip oldukları ve kendi isimlerini taşıyan biri kız, diğeri erkek ikiz çocukların vasiliği, teyzeleri Semiha Eğmen'e verildi. 

Çiftin ölümünün ardından müteahhit olan Sabit D'nin alacaklıları devreye girdi. Borçtan dolayı çiftin İstanbul'daki evlerinin eşyalarına haciz konuldu. 4 yaşındaki Deniz ve Sabit'in geleceği için tereke davası açan teyze Eğmen, babalarına ait 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunduğunu öğrendi. 

Borçtan ve mirastan vazgeçmek için yaklaşık 2 yıl önce çocuklar adına dava açan Eğmen, AA muhabirine, hukuki sürecin devam ettiğini söyledi. Çocukların 4 yaşında olmasına rağmen büyük bir borç yükümlülüğünün altında bulunduklarına işaret eden Eğmen, "Çocukların geleceği ipotek altında. Çocuklar 14 aylıkken annelerini ve babalarını kaybetti ama babalarından kalan borçla mücadele ediyorlar. Çocukların bakımını üstlendik, ne mirasını ne de borçlarını istiyoruz. Şu anda tek isteğim çocukların iyi imkanlar ölçüsünde eğitimlerini tamamlayabilmeleri" ifadesini kullandı. 

Eğmen, çocuklara annelerinden kalan bir evin bulunduğunu, bunun çocuklara geçmesini istediklerini kaydetti. 

Çocukların babalarının emekli maaşını alabilmeleri için de girişimde bulunduklarını ancak bu konuda da borç çıktığını anlatan Semiha Eğmen, çocuklara babalarından yetim maaşı bağlatabilmek için SGK'ya açtıkları davanın da Yargıtay aşamasında olduğunu bildirdi. 

Eğmen, kendilerine şu anda sadece avukat Erkan Karasu'nun yardımcı olduğunu, tek kuruş menfaatleri olmadan çocukların hakları için çalıştığını söyledi.