BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72

4 bomba Abdullah Gül iddiası! Gül ile Akşener...

4 bomba Abdullah Gül iddiası! Gül ile Akşener...

Abdullah Gül 2019 seçimleri için prova mı yapıyor? Abdullah Gül yeni parti mi kuracak? Meral Akşener'in partisinden mi adaş olacak? Ofisinde son günlerde hareketlilik mi var? AK Parti'den istifa mı edecek?.. Bomba iddialar...

4 bomba Abdullah Gül iddiası! Gül ile Akşener...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son çıkarılan 696 sayılı KHK'daki "sivillere yargı kalkanı" olarak gösterilen madde ile ilgili eleştirisi, "yeni parti kuruyor" iddialarını tekrar gündeme getirdi... İki günde dört farklı Abdullah Gül iddiası geldi gündeme... İşin ilginç yanı Abdullah Gül'ün günlerdir konuşulan bu iddialarla ilgili derin bir sessizliğe bürünmesi olarak gösteriliyor. Abdullah Gül'ün eski takım arkadaşı Abdüllatif Şener ise bir hayli iddialı: "Abdullah Gül'den birşey beklememek lazım. Bir harekete liderlik yapamaz..." İşte iki günde medyaya yansıyan Abdullah Gül iddiaları...

4 bomba Abdullah Gül iddiası! Gül ile Akşener...

ANAHTAR TESLİMİ PARTİYİ SEVER, AKŞENER DE OLABİLİR: Türkiye Gazetesi yazarı Batuhan Yaşar, Abdullah Gül'ün KHK çıkışıyla ilgili 'AK Partililer, Gülün eski belediye başkanları ve vekillerle görüşmeler yaptığını ve 'anahtar teslimi seven biri olduğu için' 2019 yerel seçimleri beklediğini düşünüyor" iddiasını gündeme getirdi. Gül'ün çıkışıyla ilgili AK Partili bazı milletvekilleriyle konuştuğunu söyleyen Yaşar, şu yorumların yapıldığını yazdı: ' Bir çalışma var.. Eski milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla gizli görüşmeler yapılıyor.. -2019’da aday olur mu olmaz mı sorusunun cevabı için erken.. Abdullah Beyi bilenler bilir anahtar teslimi işleri sever.. Mahalli seçimleri bekliyor.. Abdullah Gül ile AK Parti’nin yolları çoktan ayrıldı.. KHK eleştirisi aslında bu yol ayrımının tesciliydi.. Yeni parti için teşkilatlanma çalışmaları alttan alta devam ediyor.. Bazı şehirlerin il başkanları bile belli.. Saadet Partisi ile de görüşülüyor.. Meral Akşener ile de olabilir.. Oradan da aday gösterilebilir..

4 bomba Abdullah Gül iddiası! Gül ile Akşener...

OFİSİNE ZİYARETLER HİÇ OLMADIĞI KADAR ARTTI: Birgün gazetesi yazarı Yaşar Aydın ise Abdullah Gül'ün 2019 seçimlerine hazırlık yaptığını öne sürerek, "Aldığımız bilgilere göre Gül’ün çalışma ofisinin trafiği hiç olmadığı kadar arttı. Üstelik gelen konuklar sadece siyaset içinde de değil. İş dünyasından, eski bürokratlara, cemaat ve aşiret mensuplarına kadar uzanan geniş bir yelpaze Gül’ün konuğu olmaya başladı. 11. Cumhurbaşkanı’nın hızlanan trafiğini son bir aylık sosyal medya takibinden bile çıkarmak mümkün. Gül, siyasette alacağı pozisyon konusunda artık kararını vermişe benziyor. Son birkaç aylık gelişmeler ışığında ‘macunun tüpten çıktığını’ söyleyebiliriz" iddiasını köşesine taşıdı. "AKP içinde kalarak mı yoksa kendini dışarıya atarak mı süreci ilerleteceği noktasında. Bu konuya dair Gül’ün yakın çevresinden de farklı eğilimler var" diyen Aydın, "Gül’ün asla AKP’yi terk etmeyeceğini ifade söyleyenler kadar, 2019 seçimlerinde farklı bir çıkış yapacağından emin olanlar da mevcut" diye yazdı.

4 bomba Abdullah Gül iddiası! Gül ile Akşener...

ŞAMİL TAYYAR: GÜL 2019'UN PROVASINI YAPIYOR AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise Abdullah Gül'ün son KHK açıklamasıyla 2019 seçimleri için prova yaptığını iddia etti. Tayyin Twitter hesabından “Abdullah Gül 2019’un provasını yapıyor. Muhaliflerle arasında paydaşlık oluşturmaya, AK Parti ile arasındaki mesafeyi açmaya çalışıyor. Ne yapsa nafile" paylaşımı yaptı.