BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44

4 Bin Euro’ya Maliye Bakanlığı Engeli…

15 Temmuz 2013’de yapılan haberlerin özü şu...

15 Temmuz 2013’de yapılan haberlerin özü şu; Dövizli askerlik bedelinin 6 bin euro’ya indirilmesi üzerine, 10 bin euro ödeyerek askerliğini yapmış olan gurbetçilere geri ödeme yapılmasına karar verildi. Başbakan Erdoğan, 10 bin euro’ya askerlik yapanlara 4 bin euro geri ödenmesi için talimat verdi.

10 bin euro ödeyen vatandaş da, bu haberleri okuduğunda; “Ben bu parayı zaten bin bir güçlükle borç/harç yaparak ödedim’’ diyerek, paranın iade edileceği güne odaklandılar. (Malumunuz Avrupa ekonomisi Türkiye ekonomisi kadar güçlü değil şu sıralar..!)

Bu parayı fazladan ödeyen vatandaşlar, paranın geri iadesi yapılmadığı takdirde, asla hakkını helal etmeyeceğini, yapılanın büyük bir haksızlık olduğunu, paranın geri ödenmesi için, sonuna kadar savaşacaklarını dile getiriyorlar.

Son olarak, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı bu konuyla ilgili, Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüşme yaptı; Sayın Bozdağ, bu konunun daha önce birkaç kez incelendiğine ama maalesef bir çalışma öngörülmediğine dair bilgi vermiş.

Mevzuat açısından ciddi sıkıntılar olduğu, ayrıca bitmiş ve ilgili kurumların (şehit aileleri vs.) bütçelerine aktarılmış bir ödemenin geri ödenmesine Maliye Bakanlığı’nın sıcak bakmadığı belirtilmiş.

Bu parayı ödeyen vatandaş, paranın ancak 6000 euro’sunu helal ettiğini, geri kalanın asla edilmeyeceğini belirtiyor. Bunu özellikle belirtiyorum ki; ‘4000 euro mağdurları’nın şansına, ilahi adaletin tecellisine yürekten inanan bir hükümet var karşımızda...(!)

Ödenecek 4000 euro’nun davasında olanlara sesleniyorum; BİMER’in ‘Internet Sikayet Basvuru Formu’’nu doldurup şikayetinizi belirtebilirsiniz. (Konu Maliye Bakanlığı)