BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00

4-3-2-1.... Ve 26 Nisan 2010

4-3-2-1.... Ve 26 Nisan 2010 / 00.00...Bu ne demek?

4-3-2-1.... Ve 26 Nisan 2010 / 00.00...

Bu ne demek?

Bu benim gibi, daha test aşamasındayken müdavimi olduğunuz "Bilgi Yarışması"nın resmen başlamış olması demek.

Her ne kadar daha önce yaptığım puanlara üzülsem de soruları artık daha kısa sürede cevapladığım için bunu artı sayıyorum.

Açıkcası ben bu "Bilgi Yarışması"nın İnternethaber'e renk kattığını düşünüyorum. Başladığı günden itibaren katılıma bakılırsa okurların büyük bir kısmı da aynı şeyi düşünüyor.

Yarışma daha test aşamasında alışkanlık yaptı bundan sonrası ne olur bilmiyorum.

Bugünden itibaren artık yarışmadaki sıralamanız resmi kabul edilecek. Ve her ayın sonunda sitede anons edilen o muhteşem ödüller yarışmada dereceye girenlerin olacak.

Bu da ister istemez yarışmayı daha heyecanlı hale getiriyor. Ben şimdiden söyleyeyim özellikle tarih ve sinema bölümlerinin müdavimi oldum. Ama bu malesef beni size rakip yapmıyor. Çünkü birinci olsa bile İnternethaber çalışanları ödüllerden faydalanamayacak. Ödüller sadece okurlar için.

Yarışmanın test aşamasında sizlerin şikayet ettiği bazı noktalar vardı. Ben de bizzat yarıştığım için aynı sorunlarla karşılaştım.

Çoğu sorunun cevabını çoktan ezberledim bile. Artık soruda Çöl Tilkisi'ni görünce daha okumadan doğru şıkkı işaretliyorum mesela. Yarıya yarıya butonuyla ilgili de sıkıntılar vardı. Bunların hemen hemen hepsi çözüldü.

Bundan sonra karşılacağınız sorunlar olursa onları da yazarsanız sevinirim. Eğlenmek için girdiğiniz yarışmanın çileye dönüşmesi doğal olarak kimsenin hoşuna gitmez. Bunun için ben zaten yarışmanın sıkı takipçisiyim, içiniz rahat olsun.

Ve güzel bir haber daha...

26 Nisan'da resmen başlayan bilgi yarışmasının birincisi 5 Mayıs'ta siteden anons edilen televizyona kavuşacak. Bu ilk ödül bir ayın dolmasını beklemeden sahibini bulacak.

Bu da İnternethaber'in 10. kuruluş yıldönümü hediyesi okurlarına. Onun için "aman daha 1 ay var" demeyin bence. Şayet iddialıysanız ilk ödül için 5 Mayıs'a kadar vaktiniz var.

REKLAMLAR ...

Öyle bir ara başlık attım ki "reklamlar" diye, beni bile korkuttu.
Okuyunca "eyvah şimdi burdanda mı bir reklam çıkacak" diye korktum doğrusu.

Çünkü sizin de deyiminizle "sitenin her yerinden reklam fışkırıyor."

Geçen hafta bu konuyu yazmıştım ve İnternethaber'in çalıştığı reklam ajansı Medyaguru'dan gelecek cevabı sizlerle paylaşacağımı söylemiştim.

Medyaguru'nun Genel Müdürü Selim Kibar, bundan böyle bu tür sıkıntılarla karşılaşılmaması için konunun bizzat takipçisi olacağı sözünü verdi. 

İnternethaber okuru reklam bombardımanına tutulmadan haber okuyabilsin diye bizler de bu sözün takipçisi
 olacağız.

"YORUMLARIM YAYINLANMIYOR" ŞİKAYETLERİ

İnternethaber'e hergün binlerce yorum geliyor. Haber yorumları, yazar yorumları, galeri ve video yorumları...

Yorum editörleri gelen bunca yorumun hepsini tek tek, titizlikle okuyup süzgeçten geçiriyor. Buna rağmen yorumlarının yayınlanmadığından şikayet eden o kadar çok yorumcumuz var ki.

Geçen hafta yorum editörü arkadaşlarla toplantı yaptık. Yorumlar konusunda okuru memnun etmek için neler yapılabilir, bunları masaya yatırdık.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki o sık sık gördüğünüz uyarı yazısının başındaki "Her görüşe mesafeli" kısmı doğrudur. Yorum editörleri özellikle her görüşe aynı mesafede durmaya titizlikle dikkat ediyorlar.

Gelen şikayetlerden bazılarını incelediğimizde zaman zaman küfür, hakaret içerikli yorumların gözden kaçarak yayınlanabildiğini de gördük.

İşte burada devreye sizler giriyorsunuz
.

Sizlerden gelen uyarılar hemen dikkate alınarak gözden kaçan bu yorumlar siliniyor. Bunun için sizler lütfen uyarmaya devam edin.

Ayrıca şunu da belirteyim ki yorum editörleri bundan böyle uyarı gönderdikleri yorumların orjinal halini mümkün mertebe kayıt altına alacaklar.
Bu da "yorumum neden yayınlanmadı?" diye sorduğunuzda, gönderdiğiniz yoruma tekrar dönüp bakma imkanı verecek.

HABERCİLER TÜRKİYE'Yİ KUŞATACAK

Bundan 1 ay önce İnternethaber'in yerel haberlerle ilgili yaptığı ataktan bahsettik. Şimdi bu girişimini daha da büyüterek yola devam ediyor. Artık yerel haberler için başlı başına bir sitesi var İnternethaber'in.

Türkiye’nin 81 ilinden, yüzlerce ilçesinden gelen haberler bundan sonra İnternethaber'in yanı sıra sadece yerel haberlerin adresi olacak ’da da hayat bulacak.

Yerel haberler konusunda tüm Türkiye'yi kuşatma konusunda iddialı olan İnternethaber'in çalışmaları 'la da sınırlı kalmayacak.
Çok kısa süre sonra illerde temsilcilikler açılacak. Daha şimdiden temsilcilikler için yapılan müracaatlar İnternethaber'in bu konuda ne kadar doğru bir yolda olduğunun göstergesi.

Buradan tekrar yazmakta fayda var.

adresine göndereceğiniz yerel haberleriniz hem İnternethaber, hem gazeteoku hem de Haberciler.com sitelerinde yayınlanacak. Temsilcilikler için de bu adrese yazabilirsiniz.
 
Bu hafta sizlerle paylaşacaklarım bu kadar. Yazımı bitirip hemen bilgi yarışmasına dönmek istiyorum. Sizlerin de site ile ilgili paylaşacakları varsa lütfen bana yazın.