BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

3G en çok onların işine yaradı

Son dönem yaygınlaşan telefondaki görüntülü sistem, en çok işitme ve konuşma engellilerin yüzünü güldürdü.

Abone ol

Toplumda yaygınlaşan 3G teknoloji en çok işitme ve konuşma engellilerin işine yaradı. İşaret dili ile anlaşan engelliler, telefonda bugüne kadar dertlerini karşı tarafa aktaramazken, akrabalarıyla konuşmaları da mümkün olmuyordu. İşitme ve konuşma engelliler, artık telefonlardaki görüntülü sistem sayesinde, karşı tarafla işaret dili kullanarak iletişim sağlıyor.

Telefonlarında 3G özelliği kullanan işitme ve konuşma engelli Musa Çapanoğlu ve ev arkadaşları, artık telefonda karşı tarafa isteklerini işaret diliyle aktarabiliyor. Uzman yardımıyla düşüncelerini aktaran Çapanoğlu, kendisi gibi engelli olan ve aynı evi paylaştığı arkadaşları ile kolay anlaştığını, ancak uzakta bulunan sevdikleri ile iletişimde sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Cep telefonlarının mesajlaşma hizmeti ile anlatmak istediklerini tam anlamıyla karşı tarafa aktaramadıklarından yakınan Musa Çapanoğlu, 3G yani görüntülü iletişim sayesinde bu sorunların da ortadan kalktığını belirtti. Çapanoğlu, iletişimdeki bu teknoloji sayesinde sevdikleri ile hızlı ve görüntülü iletişim imkanına kavuştuklarını, işaret diliyle sohbet edebildiklerini anlattı. Musa Çapanoğlu, iletişim alanında faaliyet gösteren şirketlerden engellilere yönelik kampanyaları daha da yaygınlaştırıp artırmalarını istedi.