BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,12
HABER /  POLİTİKA

367nin anahtarı Tuğcuda

Türkiye bu kez 367'ye kilitlendi. Ufukta erken seçim ihtimali var. Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu konuştu...

Abone ol

Cumhurbaşkanı seçiminde 367 konusunda Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar büyük önem taşıyor. CHP 367 bulunmazsa, birinci tur oylamasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini ilan etmişti.

Anayasa Mahkemesi'nin iptali onaylaması durumunda Türkiye'nin önüne erken seçim sandığı gelecek. Çünkü Abdullah Gül, dün yaptığı açıklamada iptal durumunda genel seçime gidileceğini söylemişti.

İKİNCİ TURA YETİŞECEK

Bu noktada Anayasa Mahkemesi'nini vereceği karar kritik önemde. Başkan Tülay Tuğcu, cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci tur oylamasının “iptal” istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne getirilmesi halinde, kararı ikinci tur oylamaya yetiştirmek için gayret edeceklerini söyledi.

Seçime ilişkin olası bir iptal davasını, “beklemeye tahammülü olmayan konu” olarak niteleyen Tuğcu, “Şimdiden görüş söylememizin imkanı yok. Başvuru yapılması halinde izleyeceğimiz yol belli. Önce raportör görüşü alınır, okuruz, toplanırız, karar veririz. Bu dosya için de aynısı geçerlidir. Çok uzun süre beklemeye tahammülü olmayan bir konu. O nedenle kısa sürede yetiştirmeye çalışacağız. Ama kararı, ikinci oylamaya yetiştirmeye gayret edeceğiz. Karar verirken, daha önceki uygulamalara da bakacağız” dedi.//