BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
HABER /  GÜNCEL

Bu çağrıya sakın cevap vermeyin!

Cep telefonlarına gelen cevapsız çağrılara dönenler bu haber sizin için...

Abone ol

Son dönemlerde cep telefonlarına yurt dışı numaralardan gelen çağrılarına dönen cep telefonu kullanıcıları yüksek cep faturaları ile karşılaşınca şok oluyor.

Telefonla uluslararası dolandırıcılık devam ediyor. Şikayet Portalı Şikayetvar'a gelen şikayetler incelendiğinde ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. Özellikle faturalı hat kullanıcılarının cep telefonlarına gelen yurt dışı numaralarından gelen çağrılar birçok kişiyi mağdur ediyor. Özellikle yurt dışındaki ülkelerle bağlantıları olan kişiler bu numaralara dönüş yapıyor ve sonrasında gelen kabarık faturalarla şok oluyor.

ULUSLARARASI DOLANDIRICILIK

Genellikle faturalı hatları arayarak çağrı bırakan +35989, +39319, +22455, +35987 ile başlayan yurt dışı numaralarını geri aradığınız zaman hattınız 900'lü hatlar olarak bilinen özel hatların tarifesi ile ücretlendiriliyor.

Bu dolandırıcılar sürekli yeni yöntemler deneyerek vatandaşları dolandırmaya devam ediyor. Yeni bir dolandırıcılık yöntemi olan bu yöntem ile telefonunuz bir kez çalıyor ve kapanıyor. Siz cevapsız çağrıyı gördüğünüzde numarayı geri arıyorsunuz. Bu tuzağa düşmemek için, tanımadığınız bir numaradan size cevapsız çağrı gelirse sakın geri aramayın. Merak sonrası altından kalkamayacağınız bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

GECE GELEN ÇAĞRILARA DİKKAT!

Cep telefonlarına gelen cevapsız çağrılara dönenler gelen faturalar sonrası dolandırıldıklarını anlattılar.

İşte mağdurların başına gelenler;

"Aynı telefon numaramı 10 senedir kullanıyorum. Son zamanlarda gece 01.00 - 03.00 saatleri arasında yurt dışı numaralardan telefonuma çağrılar gelmekte. Genellikle Bulgaristan numaraları. Ancak arayanlar hep farklı numaralar. Bu konuyu internette araştırdım. Bu şekilde gelen aramaya geri dönüş yapıp yüksek telefon faturaları ödemek zorunda kalmış insanları öğrendim. Konudan bunalmış bir şekilde gsm operatörünün hizmetlerini arayarak 'Telefonuma Türkiye dışı bir yerden arama gelmesini engellemek istiyorum' dedim. Karşımdaki bayan kişi böyle bir şeyin mümkün olmadığını istersem benim yapacağım yurt dışı aramaları engelleyebileceğini söyledi. Bu nasıl bir mantıktır ki insan kendi aramalarını engelleyebiliyor da, başkasının kendisini aramasını engelleyemiyor. İnsan kendisinden neden rahatsız olsun. Naşkasının aramasından rahatsızlık duyuyorum. Arama yapan numaralardan bazıları.+22455612186 +359877695109 +40768149244."

YURT DIŞINDA İŞ ORTAĞI AKRABASI OLANLAR DİKKAT!

"+35989 ile başlayan yurt dışı numarası bana çağrı bıraktı. Yurtdışında çalıştığımız firmalarda var. Onlardan biri sanıp aradım. Merak ettikçe aramalarım arttı. Sonra gelen ftura ile şok oldum."

"Yurt dışı numarası olduğunu anladığım numaradan çağrılar geldi. Yurt dışında çok fazla akrabamız olduğu için çağrıya geri döndüm. Aradığımda karşıma çıkan kişi uzun uzun konuşmaya çalıştı. Ki bunun için de genelde kadınlar açıyor telefonu anladığım kadarıyla. Sonrasında gelen faturamda bu numaraların özel numara olarak ücretlendirildiğini görünce şok oldum."