BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün askeri yapılanmasına büyük darbe! 157 gözaltı...

Bu sabah Konya, Antalya ve Trabzon merkezli FETÖ operasyonunda aralarında mahrem imamların da olduğu toplam 157 şüpheliye gözaltı kararı.

Abone ol

FETÖ'nün askeri yapılanması ve mahrem imamlarına yönelik Ankara, Antalya ve Trabzon merkezli 3 ayrı operasyon başlatıldı. Konya merkezli operasyon kapsamında 47'si muvazzaf asker 70 şüpheli, Antalya merkezli operasyonda 36'sı memur, 25'i asker ve polis, 4'ü sivil toplam 65 kişi hakkında, Trabzon merkezli operasyonda ise 22 muvazzaf asker gözaltına alındı.

Günün ilk saatlerinde ilk operasyon haberi Konya'dan geldi. Konya merkezli 34 ilde, FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirdiği askeri personele "mahrem imamlık" yaptıkları iddiasıyla 47'si muvazzaf, 23'ü ise TSK'dan ihraç edilen asker olmak üzere 70 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

34 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON: Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince şüphelilerin yakalanması için Konya merkezli 34 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı. Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

ANTALYA'DA DA OPERASYON: FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik günün ikinci operasyon haberi Antalya'dan geldi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen operasyonda, sabah saatlerinde 24 ilde 99 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. 36'sı memur, 25'i asker ve polis, 4'ü sivil toplam 65 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Operasyonda gözaltına alınanlar olduğu bildirildi. Soruşturmanın derinleşebileceği ve gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi. 

TRABZON'DA 22 MUVAZZAF ASKER GÖZALTINA ALINDI: TGünün üçüncü FETÖ operasyonu haberi Trabzon'dan geldi. Trabzon merkezli operasyon kapsamında 16 ilde 22 muvazzaf asker gözaltına alındı.

ESKİŞEHİR'DE 22 MUVAZZAF ADLİYEYE ÇIKARILDI: Eskişehir merkezli 12 ilde, FETÖ Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 64 kişiden 22'si daha emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi. Soruşturma kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen 42 kişiden 26'sı tutuklanmış, 16'sı ise adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.