BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.430,08
HABER /  GÜNCEL

33 yıl sonra hapisten böyle çıktı!

12 Eylül dönemi olaylarında üç kişinin ölümünden sorumlu tutulan Muhsin Kehya, bugün tahliye edildi.

Abone ol
12 Eylül'ün sanıklarından biri daha bugün serbest kaldı! Askeri darbe öncesi üç kişinin ölümünden sorumlu tutulan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Muhsin Kehya, 3’üncü Yargı Paketi kapsamında tahliye edildi. 

Ankara 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararının Elbistan Cezaevi’ne ulaşmasının ardından, işlemleri tamamlanan Muhsin Kehya, saat 18.15 sıralarında serbest kaldı.

Muhsin Kehya’yı cezaevi önünde MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, dayısı Naci Çeşme, ağabeyi Tahsin Kehya ile yakın akrabalarının da aralarında olduğu yaklaşık 30 kişi alkışlarla karşıladı. Cezaevi önünde bekleyen polis ekibi, Muhsin Kehya’yı askerliği yapmadığı için polis otomobiline bindirip, Elbistan Askerlik Şubesi’ne götürdü. Hükümlü olduğu için askerlik yapmayan Kehya için burada işlem yapıldı.

33 YIL SONRA ÖZGÜR
 
Askerlik şubesindenden dayısı Naci Çeşme, ağabeyi Tahsin Kehya ve yakın akrabalarıyla birlikte ayrılan Muhsin Kehya, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Kehya, cezaevi çıkışında kendisini karşılamaya gelenler arasında yer alan MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir’i makamında ziyaret etti. Basın kapalı gerçekleştirilen ziyaret öncesi Kehya’nın dayısı Naci Ceşme "Partiye bir çay içmek için uğruyoruz. Elazığ’a gideceğiz" dedi.

45.jpg