BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

31 Aralık okullar yarım gün mü öğleden sonra okul yok mu?

2019 yılbaşı için geri sayım başladı, çalışanlar ise yılbaşı tatili kaç gün tatil olacak, 31 Aralık tatil mi sorularının yanıtını arıyor. Bu sene 31 Aralık pazartesi gününe denk geliyor. Eğer 31 aralık tatil olursa yılbaşı tatili haftasonu ile birlikte 4 gün olacak. Peki 31 Aralık okullar tatil mi MEB açıklaması nasıl?

Abone ol

2018 yılı için yavaş yavaş geri sayım başladı. Hal böyle olunca da özellikle çalışan kesim ve öğrenciler yılbaşı tatili kaç gün ve yılbaşı hangi güne denk geliyor sorularını araştırmaya çoktan başladı bile! 2019 yılında yılbaşı 1 Ocak salı gününe denk geliyor. Yani 31 Aralık pazartesi gecesi yeni yılı karşılayacağız ve 1 Ocak salı günü tatil olacak. Peki 31 Aralık pazartesi okullar tatil olacak mı, devlet memurları 31 Aralık'ta tatil mi yapacak? Bu konuda henüz resmi bir bilgi yok. Eğer 31 Aralık pazartesi günü tatil olursa yılbaşı tatili haftasonu ile birlikte toplam 4 güne çıkmış olacak. 

YILBAŞI NEDİR: Yılbaşı, yeni yılın başladığı gün yani herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı demektir. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılmaktadır.

Türkiye dahil Gregoryen takvim’inin kullanıldığı birçok ülkede yılın ilk resmi günü olan yılbaşı, bir hıristiyan bayramı olan ve İsa’nın doğuşunu kutlayan Noel’den tamamen ayrı olarak kutlanır. Ancak bazı ülkelerde Noel ve Yılbaşı tatilleri birleştirilir. Sanılanın aksine ağaç süsleme ve hediyeleşme gibi aktiviteler yılbaşında değil, Noel’de gerçekleştirilir. Yılbaşı kutlamaları kültürel özellik taşırken Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde Hz. İsa’nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramıdır ve dini bir karektere sahiptir.

2019 RESMİ TATİLLER

1 Ocak 2019 – Salı
1 Ocak Salı gününe denk geliyor. Haftasonuyla birleştirmek isterseniz 31 Aralık Pazartesi günü izin kullanarak dört günlük bir tatil yapabilirsiniz. Yılbaşını farklı bir şehirde eğlenerek ya da dinlenerek geçirmek isterseniz yılbaşı otelleri arasından tercih yapabilirsiniz. 

23 Nisan 2019 – Salı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2019 yılında Salı günü kutlanacak. Yine haftasonu tatiliyle birleştirmek isteyenlerin pazartesi günü izin kullanması gerekecek. 23 Nisanı günübirlik turlarla değerlendirebilirsiniz. 

1 Mayıs 2019 – Çarşamba
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü bu sene çarşamba gününe denk geliyor. Haftanın tam ortasında resmi tatil olmasını avantaja çevirerek perşembe ve cuma günlerinde izin alabilir, haftasonu tatiliyle birleştirerek 5 günlük dolu dolu bir tatil planı yapabilirsiniz. 

19 Mayıs 2019  – Pazar
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu sene pazar gününe denk geliyor. Haftasonu tatili yapabileceğiniz gibi kutlamalara katılarak dolu dizgin bir bayram geçirebilirsiniz. 

2019 Ramazan Bayramı Hangi Gün?
2019 Ramazan Bayramı bu sene 3 Haziran Salı günü arefe günü başlıyor. 4 Haziran Çarşamba Ramazan Bayramının birinci günü, 6 Haziran Cuma ise Ramazan Bayramının son günü olarak takvimlerde işaretleniyor. Haftasonu tatiliyle birlikte 6 günlük bir ramazan bayramı tatili sizleri bekliyor.

15 Temmuz 2019 – Pazartesi
15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Günü, 2019'da Pazartesi gününe denk geliyor. Haftasonu tatilinin ardından gelen günde anma programlarına katılabilir, tatil programı yapabilirsiniz.

2019 Kurban Bayramı Hangi Gün?  
2019 Kurban Bayramı 10 Ağustos Cumartesi arefeyle başlıyor. 11 Ağustos Pazar günü ise Kurban Bayramının birinci günü olarak belirleniyor. Dört gün süren dini bayram 14 Ağustos Çarşamba akşamı sona eriyor.

30 Ağustos 2019 – Cuma
30 Ağustos Zafer Bayramı 2019 yılında Cuma gününe denk geliyor. İsterseniz Zafer Bayramı kutlamalarına katılabilir ya da 3 günlük tatil fırsatını değerlendirebilirsiniz. 

29 Ekim 2019 – Salı
29 Ekim 2019'da cumhuriyetin ilanının 96. yılını kutlayacağız. Salı gününe denk gelen bu günde kutlamalara katılabilir ya da pazartesi günü için izin alarak 4 günlük bir sonbahar tatili planı yapabilirsiniz.