BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

300 koyun ne zaman verilecek Tarım Bakanlığı yeni bilgi

Tarım Bakanlığı'ndan 300 damızlık koyun projesi büyük yankı uyandırdı. Köyden kente dö ayrıca dönüşleri engelleyecek bu proje ile her bir aileye 300 damızlık koyun verilecek ayrıca 300 koyun verilen aileye bir de asgari ücret bağlanacak. Peki 300 koyun alma şartları neler? Tarım Bakanlığı verececeği 300 koyunun sigortasını da yapacak. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak. Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210.000 lira edecek.

Abone ol

Tarım Bakanlığı'nın başlattığı 300 damızlık projesine ilgi büyük herkes kimler 300 koyun alabilecek, 300 koyun alma şartları ve başvuruları nasıl, 300 koyun dağıtımına ne zaman başlanılacak sorularının yanıtını arıyor. Tarım Bakanlığı'na 300 koyun için herhangi bir ödeme yapılmayacak. 300 damızlık koyun verilen her aileye bir de asgari ücret bağlanacak. Hayvanların bakımı, yemi, veteriner masrafları da devletten olacak. 

-ŞARTLAR NELER : 300 damızlık koyun için başvuru şartları çok zorlayıcı olmayacak. Ailenin köyde çiftçi olması yeterli sayılacak.

-TAPUYA İPOTEK : Devlet 300 damızlık koyunu ailelere köydeki arazi tapusuna ipotek koyarak teslim edecek. Gerekli olan tek şey de bu...

-KAY KOYUN VERİLECEK : Damızlık koyun sayısı 300. Bu her aileye verilecek olan sayı. Değişmeyecek.

-AİLELERE EK ÖDEME VAR MI? : Çiftçi ailelere 300’er damızlık koyunun yanı sıra sigorta ve maaş desteği de verilecek. Koyun verilen kişi asgari ücret maaşı alacak. Ayrıca koyunlar için veterinerlik hizmetleri ücretsiz olacak. Yem ihtiyacını da devlet karşılaycak.

-BORÇ ÖDEMESİ NASIL OLACAK : Geri ödeme yavrular doğduktan sonra olacak. Aileler yavruları devlete ya da isterlerse kendileri satarak 300 damızlık koyunun parasını ödeyebilecekler. Fiyat garantisi de olacağından çiftçi zarar etmeyecek.

AHMET EŞREF FAKIBABA GARANTİ VERİYOR

Tarım, Hayvancılık ve Gıda Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba 300 damızlık koyun için köylülere garanti de veriyor. İşte Bakan Fakıbaba'nın müthiş projeyle ilgili söyledikleri : “Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak.

ŞEHİRDE TEMİZLİK YAPACAĞINA KENDİ İŞİNİN PATRON OL

-Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210 bin lira eder. Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir, borcundan düşülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Hem maaşı al hem kendi işinin patronu ol diyoruz. Bu istihdamı da artıracak."