BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.439,57
HABER /  GÜNCEL

300 Bordo bereli İran'a sızdı!

Sözde ateşkesin bitimine sayılı günler kala ortam iyice gerildi. Gelişmeler askeri seçeneğin ağır bastığını gösteriyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam'da BDP'ye yönelik sert açıklamaları, ve Öcalan'ın aradan çekilme tehdidi yeni bir kanlı çatışmanın habercisi mi?

PKK ve BDP cephesi bugün Diyarbakır'da başlayacak olan KCK davasının test olacağı görüşünde. Ancak hükümet KCK'yı silahlı yapılanmanın şehirdeki sivil uzantısı olarak görüyor.

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı, Türk ve İran ordu birliklerinin Hakurk çevresinde ortak operasyon yapacağını ileri sürdü.

HAKURK KAMPINA ORTAK OPERASYON İDDİASI

Ajansın yerel kaynaklara dayandırılan dünkü haberinde son iki günde aralarında 300 bordo berelinin de bulunduğu çok sayıda askerin Hakkâri Esendere üzerinden İran tarafına geçtiği ve Zive Köyü’ne konuşlandığı söyleniyor.

Yine İran ordu birliklerine bağlı çok sayıda pastar ve korucunun da yine İran tarafında bulunan Melkereş, Mırgever ve Tırgever bölgelerine sevk edildiği gelen haberler arasında.

ŞIRNAK MADEN TABURUNA SALDIRI

Yine bu sitede yer alan habere göre PKK'lı teröristlerin
16 Ekim'de Şırnak Maden Tabur Komutanlığı’na misilleme saldırısı yaptığını ileri sürüldü. Saldırıda askeri birliğin güvenliğini sağlayan iki mevzinin hedeflendiği iddia ediliyor. Saldırıyla ilgili başka ayrıntıya yer verilmedi.

 ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
"Eğer dürüst ve samimiyseler, silahları bıraksınlar ve sandığa öyle gitsinler. Silahlarla, tehditlerle oy almak kolay. Bırak, benim halkım, Kürt kardeşim kendi iradesiyle oyunu kullansın. Bakalım o zaman ne kadar oy alacaksın. İşte onurlu oy, o uydur; alabiliyorsan. Ama şu anda aldığın oyun kıymetiharbiyesi yok." 

Radikal gazetesinde Cevdet Aşkın bu ilginç gelişmelerin ışında 'Bordo bereliler PKK'yı vurmak için İran'a geçti mi?' başlıklı haberi yer aldı. Haberde artan askeri faaliyetlere dikkat çekildi. Hükümetin KCK'ya karşı hoş görülü bir tutum izlemeyeceği ortaya çıktı.

KCK'YA TOLERANS YOK

Haberde Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan'ın KCK davasıyla ilgili “Açılım var diye PKK illegal faaliyetlerini, şehir çalışmalarını, baskı ve tehdidi sona erdirmediğine göre, devlet de gereken güvenlik çalışmalarını yapmak durumundadır. Açılım bir kısım yasadışılıklara göz yummak, tolere etmek anlamına gelmiyor” şeklindeki sözlerine yer verildi.

ASKERİ BOYUT ÖN PLANDA

'Gelişmeler neyi işaret ediyor?' sorusunun finali şu sözlerle tamamlanıyor:

PKK’nın tasfiyesi ile çakışan Kürt sorununun çözüm sürecinde 17 Ekim itibariyle Ankara’nın, PKK’nın askeri boyuta sıkıştırılarak etkisizleştirilmesi sürecine sınırötesi de dahil olmak üzere hız vereceği fark ediliyor.