BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.427,03
HABER /  GÜNCEL

300 bin kadrolu memur alınsın

Memur-Sen, acilen 300 bin kişilik memur alınması için teklif hazırladı. Teklife göre alımlar piyasaları canlandıracak.

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''300 bin kadrolu memur alımı talebimiz var. Bu alım hem piyasayı canlandıracak hem de işsizliği azaltacaktır'' dedi.

Gündoğdu, Gümüşhane'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Memur-Sen'in Türkiye'nin en büyük konfederasyonu olduğunu belirterek, ''376 bin 355 üye ile Türkiye'nin en büyük konfederasyonu Memur-Sen'dir. Bu bizim hem heyecanımızı hem de sorumluluğumuzu artırmıştır. Üye sayımızla kazandığımız yetki hem emek adına hem de yetki adına kamu çalışanlarının beklentisine cevap vermek için en iyi şekilde kullanılacaktır'' diye konuştu.

Toplu görüşmeler için sendika olarak hazırlık yaptıklarını ifade eden Gündoğdu, ''15 Ağustosta 2 milyon 200 bin memurun yetkili konfederasyonu olarak masaya oturacağız. Bu zamana kadar masaya oturan arkadaşlara karınca kararınca gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ediyoruz ama artık yeni bir milat başlıyor. Biz bunun müjdesini geçen yılki toplu görüşme masasında yetkili olmadığımız halde etkinliğimizle ortaya koyduk'' dedi.

Memur-Sen'in bu yıl toplu görüşmelerde masaya taşıyacağı konuların tamamını kamuoyuyla paylaşacaklarını vurgulayan Gündoğdu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Şu anda komisyonlarımız çalışmalarını devam ettiriyor. Toplu görüşmelerle ilgili bazı ipuçlarını da kamuoyuna vermek istiyorum. Amerika'da başlayan, Türkiye'yi de etkileyen, işsizlik oranını da Türkiye'nin en büyük sorunu haline getiren ekonomik kriz var. Bu krize karşı kamu çalışanlarının kriz önceki durumunu yeniden kazanması, krizdeki mağduriyetlerin giderilmesi, kamu çalışanlarına emeklilerle birlikte verilecek kriz çekiyle birlikte piyasanın canlandırılmasını önemsiyoruz.''

Gündoğdu, işsizlik oranının genç nüfusta yüzde 25'e çıktığını belirterek, ''İşsizlik başlı başına bir sorundur. Buna çözüm aranması lazım. 300 bin kadrolu memur alımı talebimiz var. Bu alım hem piyasayı canlandıracak hem de işsizliği azaltacaktır'' diye konuştu.