BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.490,04

30 yıllık eşiyle nikah tazeliyor

30 yıllık eşiyle nikah tazeliyor

‘Özledim’, ‘Namert Olayım’ gibi birçok klasiğin ilham kaynağı olan bir aşk bu..

30 yıllık eşiyle nikah tazeliyor

BENİMLE BAŞIN DERTTE
‘Özledim’, ‘Namert Olayım’ gibi birçok klasiğin ilham kaynağı olan bir aşk bu... Selami Şahin, 19 Mayıs’ta 30 yıldır hayat arkadaşı olan Didem Şahin’le nikâh tazeliyor. İkili hem 30 yıl önceki film tadındaki evlenme hikâyelerini anlattı hem de geçmişin muhasebesini yaptı...

30 yıllık eşiyle nikah tazeliyor

'YANAKTAN BİR ÖPÜCÜK ALABİLİR MİYİM?'
Yıl 1984... İlk karşılaşma anıyla başlayalım...
SELAMİ ŞAHİN: Gazino yılları. Gar Gazinosu’nda bir kadınlar matinesi günü... Kulis kapısında bir sürü kişi, imzalı fotoğraf istiyor. Tam o sırada Didem’i gördüm. İmzalı bir fotoğraf istedi. Ben de “Çok güzelsin. Yanaktan bir öpücük alabilir miyim?” dedim.

Siz ne yaptınız? Uzattınız mı yanağı?
DİDEM ŞAHİN: Ben Karadenizli tutucu bir ailenin kızıyım. Tabii kabul etmedim. Ama Selami fotoğrafın arkasına çaktırmadan ev telefonunun numarasını yazıp verdi.

30 yıllık eşiyle nikah tazeliyor

'GÖRÜR GÖRMEZ AŞIK OLDUM'
Siz de amma hızlıymışsınız? Gördüğünüz her güzel kıza böyle yürüyor muydunuz?
SELAMİ ŞAHİN: Hayır. Didem’i görür görmez âşık oldum. Demek doğacak çocuklarımız varmış.

Hemen aradınız mı?
DİDEM ŞAHİN: Yok canım. Apartmanımızda benden iki yaş büyük bir arkadaşım vardı. Durumu ona anlattım. “Sakın arama” dedi ve numarayı karaladık. Ama aklıma takıldı. O dönem plakçılar vardı. Müzik şirketlerini teker teker arayarak ona ulaşmaya çalıştım ve başardım. Selami, buluşmak istedi.

30 yıllık eşiyle nikah tazeliyor

ALDATILMIŞ OLABİLİRİM
İlan-ı aşk kimden geldi?
DİDEM ŞAHİN: Benimki sanatçıya duyulan bir hayranlıktı. Evimizde 45’likleri vardı. Şarkılarını ezbere bilirdik.

Ne kadar sürdü bu flört?
SELAMİ ŞAHİN: Didem’in annesine yakalanana kadar. Didem’i beklerken bir gün yanıma bir kadın geldi. “Kızımdan uzak dur” dedi. “Niyetim ciddi” dedim. Ama annesi “Biz sanatçıya kız vermeyiz. Babası duyarsa kötü olur” deyip gitti. En sonunda çareyi evin adresini öğrenip kızı istemekte buldum. Üç araba dolusu akraba toplanıp evlenme teklifine gittik. Ama kolay olmadı! Tam üç kere kız istemek zorunda kaldık.