BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  POLİTİKA

30 yıldır darbeleri YSK önledi

Cindoruk, ''Yüksek Askeri Şura, Türkiye'de son 30 yılda önemli bir iş yaptı, darbeleri önledi'' dedi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Yüksek Askeri Şura, Türkiye'de son 30 yılda önemli bir iş yaptı, darbeleri önledi'' dedi.

Cindoruk, DP Bandırma İlçe Başkanı Adnan Ertan'ın oğlunun düğünü için geldiği Erdek'te düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Askeri Şura'nın son 30 yılda ''yasa'' gibi çalıştığını, o nedenle komutanlar arasında hiyerarşik düzen açısından bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Yüksek Askeri Şura toplantılarında askeri komuta heyetlerinin kendi iç kararlarıyla özgürce değiştiğini belirten Cindoruk, ''Bugüne kadar da buna hiçbir iktidar müdahale etmedi. İşleyen bir kurumu iktidar, bozdu. Yüksek Askeri Şura, Türkiye'de son 30 yılda önemli bir iş yaptı, darbeleri önledi'' diye konuştu.

Cindoruk, bazı savcı ve yargıçların da iktidar yanlısı kararlar verdiğini, ortaya da bu sonucun çıktığını öne sürerek, şunları söyledi:

'' Yüksek Askeri Şura 1 Ağustosta başladı. 8-9 gündür Genelkurmay Başkanı belli değil. Kara Kuvvetleri Komutanı belli değil. Kimlerin terfi edeceği belli değil. Bu konu Türkiye gibi duyarlı bir ülke için tehlikeler ve tehditler oluşturuyor. Türk ordusuyla siyasi güçler arasında tartışma olmamalıdır. Çünkü Türkiye bir de terörle uğraşıyor.''

-''HÜKÜMET, BATTAL GAZİ ORDUSU MU KURACAK?''-

Son 16 gündür ülkede terör olaylarının arttığını belirten Cindoruk, bu duruma çok üzüldüğünü kaydetti.

Eskiden belli bir coğrafyada terör olaylarının yaşandığını, bugün ise terörün Ordu'ya, Giresun'a hatta Ege'ye sirayet ettiğini öne süren Cindoruk, şöyle devam etti:

''Terörle mücadele edecek kuvvet komutanlarımız, o bölgedeki terör ve asayişe bakan ordumuz ve devletimizin seçkin temsilcileri ya cezaevinde ya da cezaevine girme tehdidi altında. Siyaset kurumu moral kaybetse de başka bir siyasi parti ve başka bir organda moral bulur. Ordu, moral kaybettiği zaman devletin savunma gücü zayıflar. Ordunun yerine kurulacak ordu yoktur. Hükümet 'Battal Gazi' ordusu mu kuracak? Battal Ordusu mu var? Hayır, ordumuz bu. Bu ordumuza şefkat göstermek lazım. Bunu ihmal ettik. 30 seneden beri olmayan hadiseler bu iktidar zamanında oluyorsa bizim anayasa değişikliği referandumunda neden 'hayır' dediğimizin gerekçesi ortaya çıktı.''

Cindoruk, Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun, referandumda ''evet'' oyu kullanacağını açıklaması nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti.