BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  DÜNYA

30 saat aralıksız çalışmanın acı bedeli!

Endonezya'da yaşanan işçi ölümlerine bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Mita Duran isimli 24 yaşındaki kız uzun çalışma saatleri sonrası evinde ölü bulundu. Endonezya halkı uzun çalışma saatlerinden doğan yaşam kayıplarına bir yenisini daha ekledi.

Endonezya'nın Jakarta kentinde yaşayan ve 24 yaşında olan Mita Duran adındaki kız uzun çalışma saatlerinden dolayı twitter'da kendi sayfasında yakınmalarda bulunuyordu. 30 saat aralıksız çalıştıktan sonra ofiste ölü bulunan kızın ayakta kalmak için enerji içecekleri kullandığı belirtildi.

redbull.20131218132206.jpg
30 saat aralıksız çalıştıktan sonra '30 saat çalıştım ve hala güçlüyümm' twitini attıktan sonra ölü bulunan kızın iş arkadaşları kendisinin ayakta kalmak için thaivan redbull'u içtiğini belirtti.

Endonezya'nın ünlü bir ajansında metin yazarı olarak çalışan Mita iş yoğunluğundan şikayetçi olduğunu bir çok sosyal paylaşım sitesinde paylaşmıştı. İş sonrası yazılarında yoğun baş ağrıları yaşadığını ve uykusuzluk problemi çektiğini belirten genç yazar ofiste uyur vaziyette yattığı sanılıyordu. Fakat bir süre sonra olayın gerçekyüzü ortaya çıktı. 

Endonezya İşçi ve İnsan hakları mahkemesi tarafından araştırılan olay çalıştığı kurum soruşturma vermek için mahkemeye çıkarıldı. Ülkede yaşanan olay büyük yankı bulurken işçi hakları dernekleri işveren firmayı suçladı. 



mita1.jpg
Genç metin yazarı twitter'ında
'30 saat çalıştım fakat hala güçlüyümm' yazısını paylaştı.


mita2.jpg 

'Bütün hafta işten gece 2'yi geçen sürelerde çıktım. Bayanlar ve bayan inanıyorum ki biz rekor kırdık' adlı tweet'ide iş saatlerinden şikayette bulunduğu bir başka tweet.