BIST 9.601
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.479,42
HABER /  SEÇİM

30 Mart'ta AK Parti kuş uçurtmayacak

Yerel seçimler yaklaştı, kaos iddiaları ise gündemi sarstı. Peki Ak Parti 30 Mart'a nasıl hazırlandı? İşte önlemler listesi....

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, seçim sandıklarında kaos yaratılacağı iddiaları üzerine önlem aldıklarını açıkladı.

"Sandık mahallinde kuş uçurtmayacağız" diyen Erdem "Bizim şu an 81 il ve 970 ilçemizin tamamında teşkilatlarımız aktif. Allah'ın izniyle, seçim günü sandık mahalline ilk gidecek AK Partililer olacak" dedi.

İLK BİZ İLAN EDECEĞİZ

AK Parti'nin seçimler konusunda çok deneyimli olduğunu hatırlatan Erdem, "Sandık mahallini kesinlikle boşalttırmayacağız. Bir kere her sandıkta bir asıl, bir yedek müşahidimiz var. Biz bunlarla yetinmiyoruz. Her sandıkta 9 kişilik yönetim kurulu üyemiz olacak, onlar da sandık mahallinde görev yapacak" diye konuştu.

Erdem, "Ekiplerimiz, seçim sonunda sayımın, dökümün kılı kırk yarar şekilde yapılmasını sağlayarak, partimiz aleyhine uygulamaları engelleyecek, mazbataları da tutanakları da alıp geçirecek. Seçim Kurulu'ndan daha önce biz rakamları ilan edeceğiz" dedi.

HER İHTİMALİ DÜŞÜNDÜK

Erdem, "Biz işlerimizi tesadüflere bırakmayız. Yani her ihtimali düşünmek durumundayız. Tedbirlerimizi ona göre alıyoruz. Bugün de teşkilatımıza, sandığın kuruluşundan tutanağın alınmasına kadar geçen sürede yapılacakları anlattık. Bu işin önemli olduğunu, sandık tutanakları sağlıklı tutulamazsa, yapılacak yanlış tasarrufları önleyemeyeğimizi izah ettik. Seçim sonuçları elinizde olursa, bunlar ne yaparlarsa yapsınlar hiç önemli değil. YSK'nın sonuçlarıyla bizim tespit ettiğimiz sonuçlar arasında fark olursa, itiraz edilir. Belgeler elimizde olunca, YSK'nın rakamlarının farklı olması da hiç önemli değil. Bir kaçak göçek varsa, bunlar bulunur zaten" diye konuştu.

BU SEÇİM OYUNU BOZMA SEÇİMİ

Vatandaşların AK Parti'nin hizmetlerinin farkında olduğunu bu nedenle paralel yapının kaos planına fırsat vermediklerini belirten Erdem, "İşleri güçleri karalama, yalan. Bu millet bir çok oyunu bozdu, bozmaya devam edecek. AK Parti, bu seçimde beklenenlerin ve anketlerin üzerinde oy alacak. Bu millet, kendisine fatura ödetene fatura ödetecek. Bu seçim, Türkiye'ye kurulan oyunu bozma seçimi" dedi

90 BİN YENİ ÜYE KAZANDI

AK Parti'nin 9 milyon üyesinin seçimler için harekete geçeceğini belirten Erdem, "Bütün birimlerimiz, üyelerimizin kafalarında birtakım karışıklıklar varsa onları da giderecek ve bilgilendirecek" şeklinde konuştu. Yaşananların AK Parti'yi zayıflatmadığını, aksine güçlendirdiğini anlatan Erdem, "Son bir ayda partimize üye olanların sayısı 90 bin 620. Bu da, onlara en iyi cevaptır" dedi. Erdem, paralel yapının seçim öncesinde AK Parti'yi istifalar yoluyla zayıflatmak istediğini belirterek, seçmenleri CHP ve MHP'yi desteklemeleri için ikna etmeye çalışan paralel yapının başarılı olamadığını da söyledi.

MORAL TOPLANTILARI DÜZENLİYORLAR

Paralel yapının seçimlere etki etmek için farklı planlar uyguladığını belirten Erdem şöyle konuştu: Bolu'da, Gölcük'ün etrafında bir grup tur yapıyordu. Ben de oraya gitmiştim. Selam verdim. Merter'den gelen birisi dedi ki; "Biz kendi içimizde bir kavganın içindeyiz. Ben kumaş ticareti yapıyorum. Yüzde 10 kâr elde etmem gerekirken, dövizin yükselmesi nedeniyle yüzde 20 zarar ediyorum. Böyle giderse iflas ederim. Dolayısıyla bu yapılanları bizim tasvip etmemiz mümkün değil. Bizi oralarda ikna edemedikleri için işte böyle birtakım morallendirme etkinlikleri yapıyorlar. Biz de o çerçevede geldik.