BIST 9.643
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.496,54
HABER /  DÜNYA

30 MİLYON 100 BİN LİRALIK TELİF DAVASI

Adana’da bir kişi kendisine ait olan "sahne senin" adlı yarışma formatının izni olmadan 3 yıldır internet ortamında kullanıldığını ileri s...

Abone ol

Adana’da bir kişi kendisine ait olan "sahne senin" adlı yarışma formatının izni olmadan 3 yıldır internet ortamında kullanıldığını ileri sürerek, 30 milyon 100 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.
Vektörel resim sanatında elde ettiği başarıların yanı sıra “Şizofren standupçı” olarak tanınan ve “Yetenek Sizsiniz Türkiye”, Yetenek Avcısı” “Yıldızım Sensin Hodri Meydan” “Taklitçi” “İzzet Yıldızhan Şov” gibi tv programlarında sergilediği performans ile büyük ilgi gören Adanalı şizofren sanatçı Yunus Yuva, rekor bir tazminat içeren hukuk savaşı başlattı. Avukatı Adnan Paksoy aracılığıyla dava açan genç sanatçı,“Sahne senin” isimli yarışma programının durdurulması yönünde ihtiyati tedbir kararı verilmesini istedi.
Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, 4 kategoriden oluşan yarışma formatının sahibinin Yunus Yuva olduğunun, Adana 2’nci Noterliği tarafından düzenlenen 20 Kasım 2009 tarih ve 13097 nolu beyanname ile tespit ettirildiği açıklandı. Bu yarışma formatından kaynaklanan tüm mali ve manevi hakların Yunus Yuva’ya ait olduğunun belirtildiği dilekçede, “Yunus Yuva bir arkadaşının uyarması sonucunda 2013 yılının Nisan ayı içinde, dava konusu yarışma formatının kendisinden izin ve onay alınmaksızın ve her hangi bir bedel de ödenmeksizin, davalılar tarafından 3 yıldan bu yana internet ortamında kullanıldığını öğrenmiş bulunmaktadır” denildi.
Gerçekleştirilen ihlal ve haksız rekabetin önlenip durdurulması için davalılara Ankara 10. Noterliği vasıtasıyla uyarıda bulunmasına karşın sonuç alamadıklarını bildiren Paksoy, dava dilekçesinde şu görüşlere yer verdi: “Hal böyle olunca, davalılar tarafından gerçekleştirilen ihlal ile yaratılan haksız rekabetin tespitine, men’ine, ref’ine, olumsuz maddi sonuçlarının ortadan kaldırılmasına ve fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak koşuluyla bu aşamada 100 bin liralık maddi ve 30 milyon liralık manevi tazminatın tahsili için eldeki davalının açılması zorunlu olmuştur.”
Yuva, emeğinin çalındığını, bunu şans eseri öğrendiğini bu nedenle emek hırsızlarına karşı mücadele başlatığını söyledi.
(İHA)