BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  SAĞLIK

30 dakika ölen hastayı ameliyat ettiler

Atardamarında yırtık olan yaşlı hastanın vücut ısısını 24 dereceye indiren doktorlar, tıbben ölen hastayı ameliyat etti.

Abone ol

Konya'da ölmek üzere olan bir hastanın vücut ısısını düşürüp ameliyat eden ekip, tıbben 30 dakika boyunca ölen hastayı tedavi etmeyi başardı.

Konya'da, ana atardamarında, kalbinden çıktığı noktadan itibaren yırtık olduğu için hemen müdahale edilmediğinde yaşamını yitirecek olan hastanın vücut ısısı 24 dereceye kadar düşürülüp kalp, kan ve beyin gibi tüm dolaşımı ile fonksiyonları yarım saat durduruldu...

Hiçbir makineye bağlı olmadan 30 dakika boyunca tıbben ölen hasta, 5,5 saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Menekşe İmre (83), göğsü, beli ve sırtındaki şiddetli ağrılar nedeniyle gittiği hastaneden Konya'da bir özel hastaneye sevk edildi. Ana atardamarındaki ciddi yırtık nedeniyle hemen müdahale edilmediğinde yaşamını yitirecek İmre için, hastanenin kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Niyazi Görmüş, acil olarak ameliyat kararı aldı.

ZAMANLA ÖLÜMÜNE YARIŞTILAR

Ameliyat sırasında her an ölme riski bulunan İmre'yi hayatta tutmak için zaman kaybetmek istemeyen Görmüş, riskli ameliyatı ekibiyle başarıyla gerçekleştirdi. Kalp, beyin ve kan gibi tüm dolaşım ile fonksiyonları, 30 dakika durdurulan ve tıbben ölen İmre; zorlu operasyonla sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.