BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.433,96
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

30 büyükşehirden çarpıcı anket sonuçları

Yerel seçimler yaklaştı anket çalışmaları birbiri ardına gelmeye başladı. İşte seçimin kritik noktalarından olan büyükşehirlerdeki son durum...

Abone ol

ORC Araştırma, 30 büyükşehirde yaptığı yerel seçim anketinin sonuçlarını yayınladı.

25-30 Ekim tarihleri arasında yüzyüze görüşmelerle hazırlanan ankette çarpıcı sonuçlar bulunuyor.

İşte il il büyükşehirlerdeki seçmenin tercihleri...

İSTANBUL'DA BU FARK KAPANIR MI?

İstanbul'da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü aday olarak göstermeye hazırlanan CHP'nin işi zor görünüyor. İstanbul'da 7100 kişiyle yapılan görüşmeler sonrası ortaya çıkan sonuca göre, AK Parti ile CHP arasında 10 puanlık bir fark bulunuyor. AK Parti yüzde 43. 8 ile birinci sırada yer alırken, CHP yüzde 33'lük oyla ikinci sırada yer alıyor.

ANKARA'DA DA DURUM FARKLI DEĞİL

Başkent Ankara'da 10 bin 580 kişiyle yapılan anketin sonuçlarına göre AK Parti liderliğini açık ara koruyor. AK Parti yüzde 44.8 oya sahip AK Parti'yi CHP yüzde 29.2 oyla geriden takip ediyor.

ASIL REKABET MERSİN'DE YAŞANACAK

Kulislerde AK Parti'nin en çok istediği il olarak konuşulan Mersin'de seçimler kıyasıya bir rekabet içinde geçeceğe benziyor. AK Parti'nin ekonomik yatırımları için önemli gördüğü bu ilde CHP'nin liderliği hakim görünsede rakipleri ensesinde. Yüzde 27.9 oya sahip CHP'yi yüzde 25.2 ile AK Parti takip ederken, MHP'de yüzde 25'lik oy ile seçim yarışında ben de varım diyor.

AK PARTİ MEYVELERİ TOPLUYOR

Mardin'e turizm yatırımlarına hız veren Ak Parti, emeğinin karşılığını almış gibi görünüyor. BDP'nin güçlü olduğu Mardin'de AK Parti BDP'yi yakalamış durumda. Anket sonuçlarına göre BDP yüzde 37.5 oya sahipken, AK Parti yüzde 36.8 ile BDP'yi yakalamış durumda.

VAN'DA FARK 2 PUAN

Mardin'dekine benzer bir tablo da Van'da yaşanıyor. Başbakan Erdoğan'ın iki hafta önce ziyaret ettiği ve çoksayıda yatırımın açılışını yaptığı Van'da da kıyasıya bir rekabet yaşanacağa benziyor. BDP'nin yüzde 41.3'lük oyunu AK Parti yüzde 39.5'le yakalamış görünüyor.

BDP DİYARBAKIR'I CHP İZMİR'İ BIRAKMIYOR

Güneydoğu'daki en kritik seçim merkezi kuşkusuz Diyarbakır. Diyarbakır'da ise bu seçimlerde de sonuç değişmeyecek gibi. BDP bölgedeki oyların yüzde 49.2'sini alarak liderliğini korurken, AK Parti'nin oy oranı yüzde 32'de kaldı.

CHP'nin kalesi İzmir'de de durum aynı. CHP yüzde 42.5 ile liderliğini korurken, AK Parti'yi tercih eden seçmenin oy oranı yüzde 33.9.

KARADENİZ KALESİ TEHLİKEDE

CHP İzmir'deki gücünü korusa da Ordu için aynı şeyi söylemek bu seçim için pek mümkün görünmüyor. Yüzde 33.1 oya sahip CHP'yi AK Parti yüzde 31.9'luk oyuyla yakalamış durumda.

DİĞER BÜYÜKŞEHİRLERDE DURUM NE?

Anketin detaylı sonuçlarını okumak için TIKLAYIN

a.20131107132931.jpg