BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  GÜNCEL

3 yıl 2 metrekarede yaşayabilir misin?

Önce sokaklarda yaşıyordu. Sonra burayı buldu. Tam 3 yıldır hayatı bu 2 metrekarelik yerde geçiyor.

Abone ol

Malatya'da psikolojik sorunları nedeniyle ailesinden ayrılan 40 yaşındaki Saim Yetkinler, Malatya Belediyesince ekmek satışı için yapılan iki metrekarelik kulübede yaşıyor.

Yetkinler, 3 yıldır bu kulübede yaşadığını, tedavi olmak ve daha iyi şartlarda yaşamını sürdürmek istediğini söyledi.

Hürriyet Parkı'nın yanındaki kulübede yaşayan Yetkinler, çevredeki esnaf ve vatandaşın getirdiği yemekleri yediğini belirtti.

Yaşadığı yerin belediye, sosyal hizmetler ve emniyet müdürlüğü tarafından bilindiğini savunan Yetkinler, yazın hava güzel olduğu için sorun yaşamadığını, kış aylarında zorlandığını ifada etti.

Yetkinler, şöyle konuştu:

''Malatya'da yaşayan ailemle sağlık sorunlarım nedeniyle sürekli sorunlar yaşıyordum. Ailemden ayrıldım ve sokaklarda yaşamaya başladım. 3 yıldır burada yaşıyorum. Geceleri uyumak için kullandığım kulübede günümün büyük bölümünü geçiriyorum. Çevredeki esnaf sağ olsun bana yardımcı oluyor. Tedavi görmem gerekiyor.''

Hiç evlenmediğini bildiren Yetkinler, Malatya Devlet Hastanesine gittiğini, doktorların kendisiyle ilgilendiğini ancak hastaneye yatırmadığını ileri sürdü.

SOSYAL HİZMETLERDEN YARARLANAMAZ

Malatya Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan, Yetkinler'in durumundan haberdar olduklarını, yaşı büyük olduğu için barınma ve korunma gibi konularda kendisine yardım edemediklerini söyledi.

Konan, ''18 yaş altındaki çocukların barınmaları konusunda çalışmalarımız oluyor. Kadınlar ve 60 yaşın üzerindeki erkekler de huzurevimizden yararlandırılıyor. Ancak Yetkinler yaşı nedeniyle hizmetlerimizden faydalanamıyor'' dedi.