BIST 9.121
DOLAR 32,36
EURO 34,94
ALTIN 2.325,18
HABER /  GÜNCEL

3 PKK'lının cenazesinde olmayan tek şey!

Fransa'nın başkenti Paris'te infaz edilen 3 kadın PKK'lının cenaze töreninde bir ilk gerçekleşti...

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te infaz edilen PKK'lı Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan için Diyarbakır'da cenaze töreni düzenledi.

Binlerce kişinin katıldığı törende terör örgütünün sözde bayrakları açıldı. Ama en çok dikkat çeken ayrıntı törende teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının olmamasıydı.

TÖRENDE BİR İLK YAŞANDI

Diyarbakır'da BDP'nin düzenlediği bir eylemde ilk kez teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı yer almadı. Törende, geçtiğimiz günlerde güvenlik güçleri tarafından öldürülen terör örgütünün Diyarbakır sorumlusu Ertem Karabulut'un büyük fotoğrafı taşındı.

CENAZELER PKK BAYRAĞINA SARILDI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde özel bir hastanenin morgundan alınan cenazeler büyük bir kalabalık eşliğinde Batıkent Meydanı'na getirildi. Meydanı dolduran binlerce kişi, cenazeleri 'şehitler ölmez' ve 'hoş geldiniz' sloganıyla karşıladı. Terör örgütü PKK'nın bayrak olarak kullandığı bez parçasına sarılı tabutlar, kadınların omzunda tören alanına getirildi.

Cenazeler için saygı duruşunun ardından konuşmalar yapıldı. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, kadın katillerinin ortaya çıkartılması ve Kürtlerden özür dilenmesi gerektiğini söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise konuşmasında bugünün bayram günü, Nevruz günü olduğunu söyledi. Baydemir, "Bütün dünya görsün Kürt milleti yalnız değildir. Bugün zulüm lanetleniyor. Bütün dünyaya çağrım şudur; bizden birini öldürseniz biz 100 bin daha artacağız. Siz başkente, Diyarbakır kalesine hoşgeldiniz. Sizin önünüzde emeğinizin önünde saygıyla eğiyorum." dedi.