BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL

3 PKK'lının cenazesinde beyaz kaşkolun sırrı!

PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan'ın cenaze törenlerinde bu ayrıntı dikkat çekti

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Paris'te öldürülen PKK'lı üç kadının cenaze töreninde binlerce kişi yası simgeleyen siyah kıyafet giyerken, boyunlarına da barışı simgeleyen beyaz kaşkollar taktı.

PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan'ın cenazeleri dün akşam THY'nin İstanbul'dan saat 18.49'da kalkan tarifeliği uçağıyla Diyarbakır'a getirildi. Törenin yapılacağı Batıkent Meydanı'nda sabah saatlerinde yaklaşık 5 bin kişinin toplandığı gözlendi.

BDP'li Osman Baydemir ve Ahmet Türk meydanda toplanana kalabalığa seslendi.

pkk-cenaze.20130117122420.jpg

YAS VE BARIŞ SİMGESİ

Hastane önünde toplanan gruptakilerin çoğunluğunun siyah kıyafet giyinip beyaz kaşkol taktığı, ellerinde ölen kişilerin fotoğrafları dışında, ''Hepimiz Sakine'yiz'', "Hepimiz Fidan'ız'', "Hepimiz Leyla'yız'' yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

Erkekler cenaze töreninde siyah giyinerek beyaz kaşkol taktılar, siyah yası, beyaz kaşkol ise barışı simgeliyor. Erkekler böyle giyinirken kadınlar da beyaz eşarp taktılar. 

BAYDEMİR MEYDANI AĞLATTI

BDP Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir Diyarbakır halkına Kürtçe seslendi. Baydemir'in konuşurken meydanda bulunan kadınlar gözyaşlarını tutamadı. Baydemir'de herkes gibi siyah giyindi ve beyaz kaşkol taktı.

ekran-resmi-2013-01-17,-11.33.51.png

AHMET TÜRK KÜRTÇE SESLENDİ

Osman Baydemir'in ardından Ahmet Türk mikrofunu aldı. Türk'ün konuşmaları slogan ve alkışlarla kesildi. Baydemir gibi meydana Kürtçe seslenen Türk'ün de siyah takım elbise ve beyaz kaşkol taktığı görüldü.

Ahmet Türk Kürtçe başladığı konuşmasını Türkçe konuşarak devam etti.

ekran-resmi-2013-01-17,-11.41.08.png