BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

3 PKK'lı kadının cenazesi böyle gömülecek

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının cenazeleri ne zaman teslim edilecek?

Abone ol

Paris'te silahlı saldırıda öldürülen 3 PKK'lı kadın için çarşamba günü Diyarbakır'da geniş katılımlı cenaze töreni düzenlenlenecek. Diyarbakır'a getirilecek olan cenazeler, havaalanında yapılacak karşılamanın ardından önce merkez Bağlar İlçesi'ndeki Bayramoğlu Camii'ne götürülecek. Karşılama töreni sırasında ikinci Habur kazası yaşanmasından endişe ediliyor.

Cenaze işlemleri ve Türkiye gönderilmesi için yapılan hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi. Cenazeler için bugün Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu'na yapılacak başvurunun ardından işlemlerin tamamlanması durumunda cenazelerin yarın teslim alınacak.

Adli Tıp'tan yarın teslim alınacak cenazeler için Paris'in Villiers-Le-Bel banliyösünde tören düzenlenecek.

Törenin ardından cenazeler, Çarşamba sabahı Charles De Gaulle Havaalanı'ndan Diyarbakır'a gönderilecek.

TÖRENİ BDP DÜZENLİYOR

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Paris'te silahlı saldırıda öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için çarşamba günü kentte geniş katılımlı cenaze töreni düzenlenleyeceklerini açıkladı.

TÖREN, BAYRAMOĞLU CAMİİ'NDE

Paris'te prosedürlerin tamamlanmasının ardından çarşamba sabahı Diyarbakır'a getirilecek olan cenazeler, havaalanında yapılacak karşılamanın ardından önce merkez Bağlar İlçesi'ndeki Bayramoğlu Camii'ne götürülecek.

CENAZELER 3 KENTE GÖNDERİLECEK

Camideki törenden sonra 3 kadının cenazeleri, geçmişte nevruz kutlamalarının da yapıldığı Batıkent Meydanı'na götürülerek, burada geniş katılımlı cenaze töreni düzenlenecek.

Törenin ardından,

*Sakine Cansız'ın cenazesi Tunceli'ye,

*Fidan Doğan'ın cenazesi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne,

*Leyla Söylemez'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere Mersin'e gönderilecek.

BDP: "BÜTÜN KURUMLARIMIZLA ÇALIŞIYORUZ"

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, cenaze töreni nedeniyle Diyarbakır'da hazırlıkların devam ettiğini ve cenazelerin havaalanında binlerce kişi tarafından karşılanacağını belirtti. Zümrüt, şöyle konuştu: "Çevre il ve ilçelerden de büyük bir katılımın olması için bütün halkımıza çağrı yapacağız. 3 kadın arkadaşımızı havaalanında karşılayacağız. Cenazeleri buradan kitlesel bir şekilde Batıkent Meydanı'na götürüp burada tören düzenleyeceğiz. Törenin ardından ise arkadaşlarımızı memleketlerine yolculayacağız. 3 kadın arkadaşımız için bütün kurumlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çarşamba günü gerek Diyarbakır ve gerekse çevre il ve ilçelerde yaşamın durması için çağrı yapacağız. Cenaze törenine yediden etmişe herkesin katılmasını bekliyoruz."

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Öte yandan cinayetlerin ardından dört gün geçmesine rağmen, savcılık veya polis yetkililerinden resmi bir açıklama yapılmadı. Normal şartlarda Fransa'da işlenen her cinayetin ardından en geç 48 saat içinde açıklama yapan birimlerin üç kadının öldürülmesi olayına ilişkin konuşmamaları dikkati çekti.

Bu durum, cinayet faillerinin bulunması için Avrupa genelinde bir araştırma başlatıldığı, henüz yeterli bilginin Fransa'ya ulaşmadığı yorumlarına yol açtı.

SAKİNE CANSIZ KİMDİR?

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

SAKİNE CANSIZ KİMDİR?

Sakine Cansız, PKK'yı kuranlardan hayatta kalan 5 kişiden biriydi

Fransa'nın başkenti Paris'te susturucu takılan silahla bulundukları büroda uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren PKK'lı 3 kadın yöneticiden biri olan Sakine Cansız'ın, PKK'nın kurucuları arasında yer alıp örgütte halen faaliyet gösteren ve yaşayan 5 kişiden biriydi.

2 KADINDAN BİRİYDİ

Sözde Sürgünde Kürt Parlamentosu Fransa temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez ile öldürülen PKK'nın sözde Almanya sorumlusu Sakine Cansız'ın PKK'nın kurucuları arasında yer alıp örgütte faaliyetlerini sürdüren tek kadın olduğu belirtildi. 'Sara' kod adlı Sakine Cansız'ın öldürülmesiyle kuruculardan PKK'da sadece Abdullah Öcalan, Cemil Bayık, A. Haydar Kaytan ve Duran Kalkan hayatta kaldı. Cansız, PKK'nın kurucuları arasında bulunan ve Abdullah Öcalan ile evlenen Kesire Öcalan ile birlikte 2 kadından biriydi. Kesire Öcalan, PKK'dan daha önce ayrılmıştı.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN