BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

3 milyon hacı adayı Arafat'a çıktı

Kutsal topraklara giden 3 milyona yakın hacı adayı Arafat'a çıkarken geleneksel Kabe örtüsü değişimi de bugün yapıldı.

Abone ol

Kutsal topraklara giden 3 milyona yakın hacı adayı Arafat'a çıkarken geleneksel Kabe örtüsü (Kisve) değişimi Zilhicce ayının (1432) ilk günü bugün yapıldı.

Aylardan bu yana Suudi Arabistan'daki Kisve Fabrikası'nda dokunan ve bir süre önce Ben-i Şeybe Kabilesi'ne törenle teslim edilen yeni Kabe örtüsünün değişimi bu sabah namazında başladı. Saatler süren örtü değiştirme işlemi sırasında Kabe'nin üzerine vinçle çıkarılan görevliler örtü değişimini yaklaşık 3 saatte tamamlayabildi. Hacı adaylarının Arafat'a hareket etmesi nedeniyle Mekke'de düne kadar görülen mahşeri kalabalığa oranla az sayıdaki ziyaretçi örtü değişimi sırasında tavafını sürdürdü.

Arafat, Mina ve Müzdelife'ye yaklaşık bir hafta öncesinden yerleşen milyonlarca Hacı adayıı bulabildiği araçlarla veya yaya olarak ulaşmaya çalıştı. Suudi Arabistan televizyonları Kabe örtüsünün değiştirilmesini, Arafat, Bina ve Müzdelife'den görüntüleri canlı yayınladı. Hacı adayları yarın sabah Arafat'ta vakfeye duracak ve haccın en önemli görevini yerine getirmiş olacak. Bugün ikindide ise Müzdelife'ye hareket edilecek, ardından gece yarısı Mina'ya geçilecek.

Hacı adayları yarın bayramın birinci günü şeytan taşladıktan sonra ihramdan çıkmaya başlayacak.