BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

3. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği

Çocuklara bilimi eğlendirerek öğretmek amacıyla düzenlenen "Meraklı Zihinler Bilim Şenliği" başladı.

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle Taksim Meydanı'nda düzenlenen şenliğin açılışı, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla yapıldı.

Şenliğin açılışında konuşan Çamlı, etkinliğe katılan çocuklara seslenerek, "Eskiden, 'otur oğlum icat çıkarma' derlerdi. Şimdi siz icat çıkarın diye bir organizasyon yapılmış. Yaramazlıklarınızın üzerine formülleri koyun, yeni yeni icatlar çıkarın. Çünkü siz icatlarıyla dünyayı idare eden yön vermiş bir neslin evlatlarısınız." diye konuştu. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan da "Keşif yapan, icat çıkaran meraklı zihinlere ihtiyacımız var. İnşallah bol bol icat çıkartan, inovasyon yapan, yenilikler keşfeden ve dünyaya bizi taşıyan gençler ülkemizde yetişecek" dedi.

Sahne şovları, gösteriler ve atölye çalışmalarının yer alacağı şenlikte, 20 kurumdan 35 farklı atölye çadırı bulunuyor. Şenlik kapsamında her gün atölye çalışmaları yapılacak. İki gün boyunca 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak şenlikte bilim gösterileri sahnelenecek.