BIST 9.812
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL

3 katlı tüp geçitten geçiş fiyatı ne kadar?

İstanbul'a 3 katlı tüp geçit yapılıyor. Metro da bu geçitten geçecek. Mega proje heyecan yaratırken geçiş ücreti ne kadar olacak merak konusu oldu.

Abone ol

İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü 3. tüp geçit projesinin detaylarını açıkladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bu proje 100 yıl konuşulacak" dedi.

Elvan, günde 2 milyondan fazla yolcunun seyahat edeceği tünel için alınacak ücret konusunda da bilgi verdi.

GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, NTV canlı yayınında üçüncü tüp geçit projesiyle yapılacak tünelin geçiş ücreti hakkında "Geçiş ücreti Avrasya Tüneli’nde 4 dolar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 3 dolar olacak. Bu sistemde bu fiyatların biraz daha altında olacağını tahmin ediyorum." dedi.

NEDEN 3 KATLI? MANASINI DAVUTOĞLU AÇIKLADI

İstanbull boğazına yapılacak 3 katlı Tüp geçidi Başbakan Ahmet Davutoğlu duyurdu. Dünya'da bir ilk olacak. 3 katlı olmasının ise SEMBOLİK bir manası var. (TIKLA OKU)
istanbul-mega-proje-3-katli-tüp-geçit.jpg

İşte Bakan Elvan’ın o açıklamaları:

Havalandırma ve güvenlikle ilgili çalışmalarımızı yaptık. Sıkıntı ve risk görmüyoruz, böyle bir risk söz konusu değil. 100 yıl boyunca İstanbul’daki ulaşım sisteminin omurgasını oluşturacak.

Hem metro ve karayolu hattının denizin altına geçirilmesinin zaruret olduğu ortaya çıktı. Metro ve karayolu hattımızı birleştirdik, üç katlı bir tünel yapmaya karar verdik.

İstanbul’un trafik yoğunluğunu önemli ölçüde rahatlatacak. Bu sistem, karayolu ve metroyla entegre olacak. Seçimden önce ihalesine çıkmayı arzu ediyoruz. Oldukça cazip bir proje.

3. KATLI TÜP GEÇİT NERELERDEN GEÇİYOR? ŞANSLI YERLER

Bir katından metro geçecek diğer iki katı araç geçişine ayrılacak. 3 katlı olması itibariyle Dünyada eşi benzeri yok. Peki 3 katlı tüp geçit neredelerden geçiyor hangi ilçeler şanslı. (TIKLA OKU)
3-katli-tüp-geçit-nerelerden-geçiyor.jpg



GÜNDE 1,5 MİLYON KİŞİ TAŞIYACAK

Günde 1.5 milyon taşıyacak. Lastik tekerlekli iki katlı tünelimizden günde 200 bin araç geçecek. Günde toplam 2 milyondan fazla vatandaşımıza hizmet verecek bir sistem. İstanbulluların yüzde 75’ine hizmet verecek bir proje. Geçiş üçretlerine yönelik çalışmalar devam ediyor.

ÇEVRECİ BİR PROJE

Çevreci bir proje, İstanbul’un silüetini bozmayacak. Gürültü kirliliği yaratmayacak. İstanbullular hayatı sevecek, vatandaşlar konforlu yolculuk etme imkanı bulacak.

3 KATLI TÜP GEÇİDİN ANİMASYON FİLMİNİ İZLEYİN