BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,84
ALTIN 2.417,25
HABER /  GÜNCEL

3 kadının tabutu PKK bayrağına sarıldı

Paris'te infaz edilen 3 PKK'lı kadın için Diyarbakır'da düzenlenen törende tabutlar, terör örgütü PKK'nın bayrağına sarıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 3 PKK'lı kadın için düzenlenen tören terör örgütü PKK'nın gövde gösterisine sahne oldu. Diyarbakır Batıkent meydanında yapılan törende 3 tabutun üzerine PKK'nın bayrakları örtüldü.

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için Diyarbakır'da düzenlenen törenden yine çok konuşulacak görüntüler yansıyor. Polisin olay çıkmaması için hassasiyet gösterdiği törende, provokatörler yine boş durmadı.

ALANA GÖTÜRÜLÜRKEN ÖRTÜLDÜ

Cenaze aracında yeşil örtüye sarılı olarak getirilen tabutlar, meydana girilirken PKK bayraklarıyla örtüldü.

Tabutlar kalabalık alanında ortasında yer alırken, Osman Baydemir ve Ahmet Türk birer konuşma yaptı. Her iki isim de konuşmalarına önce Kürtçe başladı daha sonra Türkçe devam etti.

pkk-cenaze.20130117122531.jpg

PARİS'TE BAŞLADI, DİYARBAKIR'DA SÜRDÜ

Törendeki PKK propagandası yeni değil. Paris'te başlayan reklam Diyarbakır'da sürdü. Cenazelerin Paris'ten uğurlandığı sırada tabutlar üzerinde bulunan PKK flaması İstanbul'da kaldırıldı.

Tabutlar Diyarbakır'a geldiğinde ise yeşil cuhaya sarıldı. Cenaze araçlarının havaalanında ayrılmasının ardından tabutların üzerine BDP kadın hareketinin flaması konuldu.

Hastane önünde araçlardan indirildiği sırada tabutların üzerine kadın hareketinin flamasının yanı sıra, sarı-kırmızı-yeşil renkli örtü konulmuştu.

Yine cenazelerin kaldırıldığı Özel Bağlar Hastanesi önündeki direğe PKK'nın flaması asılmıştı.

ULUDERE'DE DE AYNISI OLMUŞTU

Uludere'de TSK'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 sivilin cenaze töreninde de benzer görüntüler yaşanmıştı. Tabutlar terör örgütünün bayraklarına sarılarak taşınmıştı.

pkk-plamasi.jpg