BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  DÜNYA

3 kadından biri 18 yaşından önce evleniyor

Kayseri’de, ’Sabancı Topluluğu Kadınlar ve Kızları Buluşma Toplantısı’na katılan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Evl...

Abone ol

Kayseri’de, ’Sabancı Topluluğu Kadınlar ve Kızları Buluşma Toplantısı’na katılan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Evlenen 3 kadından birisi 18 yaşından önce evleniyor. Okumak ve eğitim almak, her kız çocuğunun en büyük hakkı. Bizler bunu onlara sağlamalıyız" dedi.
Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen ’Sabancı Topluluğu Kadınlar ve Kızları Buluşma Toplantısı’na; Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Vakfımızın yapmış olduğu bir binaya başlangıç için geldik. Sabancı Vakfı 40 yıldır Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 107 kalıcı eser yaptırdı. Bu toplantı yaptığımız bina da onlardan birisi. Biz bu çalışmaları devam ettirmeye çalışıyoruz. Sabancı Vakfı’nın geldiği yere baktığımızda sadece kalıcı binaların yeterli olmadığını gördük. Bizim gibi vakıfların yeni programlar yapması gerektiğini gördük. Yeni strateji ile böyle yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Yeni projeler yaptıklarını belirten Sabancı, "Toplumsal olayları beraber yaparsak hedefe ulaşabiliyoruz. Önümüzdeki günlerde 11 şehre gidilip çalışılacak. O şehirlerdeki sivil toplum kuruluşları görüşüyoruz. Onlara hibe veriyoruz. Onlara proje gösteriliyor ve başarılı olmaları sağlanıyor. Bu projeye ilk olarak Kayseri’de başladık. Kayseri’de 18-35 yaşarası meslek sahibi olmayan kadınları meslek sahibi yapmakla ilgili bir projemiz bulunuyor. Bu bakımdan Kayseri aile bağlarının kuvvetli olduğu bir yer. Meslek sahibi olmayan 25 kadını yetiştiriyoruz. Onlar da aldıkları eğitim sonrası yaşlılara bakacak şekilde iş yapıyorlar. İnşallah bu sayı 250 olur. Bir de Çocuk Gelinler Projesi var. Evlenen 3 kadından birisi 18 yaşından önce evleniyor. Okumak ve eğitim almak, her kız çocuğunun en büyük hakkı. Bizler bunu onlara sağlamalıyız. Artık dünya değişti. Erken evlilik sonrası anne ve çocukları büyük hasar görüyor. Bu projenin Kayseri’de uygulanması için çalışacağız. Sizlerden bu projede görev almak isteyen olabilir. Kayseri’nin çok güzel bir yüzü var. Kayseri bu tip sosyal projelerde Anadolu’ya örnek olur. Dolayısıyla burada başarı sağlayacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Sabancı, ’Kadın İçin Teknoloji Programı’nda sertifika alan kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)