BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  GÜNCEL

3 haftalık eşini bıçaklayıp öldürdü

20 yaşındaki Elif K.'yı kısa süre önce taşındıkları ve henüz eşyasını tamamlamadıkları evde bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle aranan taksi şoförü 28 yaşındaki Savaş K. polis tarafından yakalandı.

Abone ol
Osmangazi Mahallesi 592/13 Sokak Numara 27'deki 3 katlı binanın zemin katından geçen pazar günü kötü kokuların geldiğini fark eden çevredekiler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekibi, savcının talimatı ve çilingir yardımıyla eve girdi. Kokunun, henüz eşyaları bile tam olmayan evdeki bir koltuğun arkasında yoğunlaştığı belirlendi. Koltuğun arkasındaki halıyı açan polisler, çıplak haldeki, bıçaklanmış bir kadın cesediyle karşılaştı. Vücudunda çok sayıda bıçak yarası bulunan kadının, geçen 26 Haziran'da taksi şoförü Savaş K. ile kaçarak evlenen Elif K. olduğu tespit edildi.
 
KOKMASIN DİYE PARFÜM SIKMIŞ
 
Katil zanlısı olarak aranan Savaş K.'nın, olayın ortaya çıkmasından bir gün önce, eve gelip kötü kokuyu engellemek için parfüm sıktıktan sonra ayrıldığı, ev sahibine de kokunun fareden kaynaklanabileceğini söylediği öğrenildi. 
 
Elif K.'nın cansız bedeni olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Genç kadının çürümeye başlayan cesedine bugün otopsi yapıldı. Karın ve göğüs bölgesinde 10'dan fazla bıçak yarası belirlendi. Cenazeyle ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından, Elif K.'nın cenazesinin ailesine teslim edileceği bildirildi.
 
EV KİRALAMAK İSTERKEN YAKALANDI
 
Cinayetin ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısı Savaş K.'yı, Karabağlar İlçesi Eskiizmir Semti'nde ev kiralamak isterken yakaladı. Gözaltına alınan Savaş K.'nın ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Savaş K.'nın, Elif K. ile bir sosyal paylaşım sitesinde tanıştığını, kendisini varlıklı biri olarak tanıttığını, ancak ev eşyaları alınırken gerçeğin ortaya çıktığını, bu nedenle sürekli tartışma yaşadıklarını ve geçen 15 Temmuz'daki kavgada öfkelenip, talihsiz kadını bıçakladığını söylediği öğrenildi. Savaş K., Emniyet'teki işlemlerin tamamlanmasının ardından, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
 
TOPRAĞA VERİLDİ
 
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, geçen 26 Haziran'da evlendiği 20 yaşındaki Elif K.'yı kısa süre önce tuttukları evde bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle aranan taksi şoförü 28 yaşındaki Savaş K.'nın yakalanıp adliyeye sevk edilmesinin ardından, olayla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Kiraladıkları evde yaşamayan Savaş K. ile Elif K.'nın, ayrı evlerde kaldıkları, eşyaları tamamladıktan sonra taşınmayı planladıkları öğrenildi. Ayrıca Savaş K.'nın, tartışmanın ardından bıçaklayarak öldürdüğü Elif K.'nın cansız bedenini, görüp psikolojisinin bozulmaması için halıya sarıp çekyatın arkasına gizlediğini belirttiği öğrenildi. Otopsisinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilen Elif K.'nın cenazesi ise Doğançay Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından burada toprağa verildi.