BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.501,25
HABER /  GÜNCEL

3. Dünya savaşına doğru... Rusya'dan şok karar!

RUSYA savaş uçağının düşmesini fırsata çevirme peşinde. Dünya'yı korkutan S400 füzeleri bugün Lazkiye'ye konuşlandırıldı. Şimdi de avcı savaş uçakları yollanıyor.

Abone ol

RUSYA 3. dünya savaşını çıkaracak tehlikeli adımlar atıyor. Türkiye'nin Rus savaş uçağını vurmasının ardından Putin arka arkaya flaş kararlar alıyor. Rusya, Suriye'deki Lazkiye'yi tam bir savaş üssüne çeviriyor. 

Putin'in onay vermesinin ardından dünya ülkelerini endişelendiren S400 füzeleri Lazkiye'ye konuşlandırıldı.

Rus haber siteleri flaş gelişmeyi saat 12.30'da geçti. Suriye’deki RİA Novosti muhabiri, S-400 sisteminin bu sabah Rus Hava Güçleri’nin Suriye’deki merkezi olan Lazkiye’deki Hmeymim üssünde konuşlandırıldığını duyurdu.

S-400 sistemin, uzun ve orta menzilli füzelerle havadaki hedefleri 400 kilometreye kadar vurma kapasitesine sahip bir hava savunma sistemi.

Lazkiye'deki bu üs Türkiye'ye sadece 50 kilometre mesafede yer alıyor.

 PUTİN AVCI UÇAKLARINI DA YOLLUYOR

S400 füzeleriyle ilgili sıcak gelişmenin ardından Putin bir hamle daha yaptı.

Putin Suriye’nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne bir düzine avcı uçağı gönderme kararı aldı.

 Rusya'nın elindeki bu savaş uçakları havadan havaya ateş açabilme kapasitesine sahip.

RUS ASKERİ KAYNAKLAR AÇIKLADI

Rus Gazetesi Kommersant'a konuşan askeri kaynaklar, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi ardından Rusya'nın, Suriye'de hava operasyonları gerçekleştiren bombardıman uçaklarını korumaları için ülkeye havadan havaya ateş açabilen avcı uçakları göndermeyi değerlendirdiğini söyledi.

'HER BİRİNE BİR AVCI UÇAĞI EŞLİK EDECEK'

Rusya Savunma Bakanlığı da Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin sonrasında bundan böyle Suriye'de görev yapan bombardıman uçaklarından her birine bir avcı uçağının eşlik edeceğini açıklamıştı.

Nitekim Kommersant'a konuşan kaynak da, ''Suriye'deki 24 bombardıman uçağından her birine artık bir avcı uçağı eşlik edecek. Rusya Genelkurmay Başkanlığı da bu amaçla Suriye'ye 10-12 avcı uçağı konuşlandırmayı değerlendiriyor'' dedi.

ERDOĞAN PUTİN ZİRVESİ İPTAL Mİ?

'Bizi arkamızdan vurdular' diyen Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aralık ayında yapacağı görüşmeyi iptal edebileceği öne sürüldü. Putin - Erdoğan zirvesi 15 Aralık'ta yapılacaktı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Aralık’ta yapmayı planladığı Moskova ziyaretinin iptal edilmediğini ancak Rus Su-24 uçağının düşürülmesi sonrasında ziyaretle ilgili birçok soru işaretinin ortaya çıktığını açıkladı.

RUS SİLAH ŞİRKETLERİNİN KARARI

Rusya'nın savunmadan sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Rusya'daki bazı silah satışı yapan işletmelerin Türkiye ile çalışmaktan vazgeçtiğini açıkladı.
 
Rogozin, Facebook hesabında Kolçuga Holding'in Türk üretimi silah alımını iptal ettiğini açıklayan basın duyurusunu paylaşarak altına "Silah mağazası sahipleri Türklerle çalışmaktan vazgeçiyor. Böylesi bir vatandaşlık tutumuna saygı duyuyorum" diye yazdı.