BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.422,87
HABER /  GÜNCEL

3 dönümlük alan kül oldu!

Mardin'in Midyat ilçesinde çıkan anız yangınında 3 bin dönümlük alan kül oldu.

Abone ol

Edinilen bilgilere göre, Midyat'a bağlı Doğançay, Turgalı ve Yenice mahalleleri arasında kalan bölgede saat 09.00 sıralarında çıkan yangın rüzgarın etkisi ile büyüdü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye aracı sevk edilirken, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl de yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

Kaymakam Bingöl, söndürme çalışmalarının rüzgarın etkisi ile zorlaştığını belirterek, "Çok şükür can kaybı yok. Bitki örtüsü yandı, söndürme çalışmaları devam ediyor. İtfaiye ekipleri ve köylüler yangının yayılmaması için çaba harcıyor. Bütün ekipler şuanda koordineli çalışıyor. Yaklaşık 3 bin dönümlük alan yandı" dedi.

Turgalı Mahalle Muhtarı M. Şükrü Bulut da, yangının saat 09.00 sularında çıktığını kaydederek, "Yangın Çayırlı ve Turgalı mahalleri arasında çıktı. Rüzgarın etkisi ile hemen yayıldı. Yetkililere haber vererek yangını bildirdim" diye konuştu.

Midyat Orman İşletmesi'ne ait arasöz, Midyat Belediyesi itfaiye ekibi, jandarma ekiplerinin müdahale ettiği yangını köydeki vatandaşlar da ellerine aldıkları çalılarla söndürmeye çalıştı. Yangın büyük oranda kontrol altına alınırken, yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.