BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  GÜNCEL

3 bin 340 şanslı Çankaya'da tedavi oldu

Türkiye'nin en büyük hayvan barınağında 2015'in ilk iki ayında 3 bin 340 hayvan tedavi oldu

Abone ol

Çankaya Belediyesi, Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 2015'in ilk iki ayında 3 bin 340 hayvanı tedavi etti.

Başkentin en önemli sorunlarından biri olan sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonu için 10 farklı projeyi hayata geçiren Çankaya Belediyesi, bir yandan bakıma muhtaç hayvanların tedavilerini yapıyor bir yandan da barınakta kalan sokak canlarına yeni yuvalar buluyor.

2015’in ilk iki ayında 3 bin 340 hayvanın tedavi edildiği Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli uzman veterinerler aşılamadan kısırlaştırmaya, kanser tedavisinden açık yaraya birçok rahatsızlıkta sokak hayvanlarının ilk müdahalesini ve bakımını gerçekleştiriyor.
 
179 ŞANSLI YENİ YUVASINA KAVUŞTU

Sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yaparak sahiplendirilmelerini sağlayarak hayvan nüfusunu kontrol altında tutmayı ve koruyucu halk sağlığı hizmeti sunmayı ilke edinen Çankaya Belediyesi geçtiğimiz iki ayda 179 sokak hayvanını da sahiplendirdi.

Sokak hayvanları için hayata geçirdiği 10 Şanslı Proje ile hem halk sağlığını hem hayvan sağlığını korumaya yönelik adımlar atan Çankaya Belediyesi, projeler kapsamında etkinlik hızını ve kalitesini de artırdı. Sokak hayvanlarını “Şanslı” olarak niteleyen projeler dâhilinde kısırlaştırma, doğal ortamlarında yaşamlarını sağlama, barınağın iyileştirilmesi, eğitim gibi birçok konu üzerinde çalışmalar yapılıyor.