BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  DÜNYA

3 aylık bebek meclise girince...

Kanada Federal Parlamentosuna 3 aylık bebeği ile giren kadın milletvekili, meclis üyelerinin fotoğraf çektirme yarışına girerek oylamayı unutması üzerine oturum başkanı tarafından salondan çıkartıldı.

Abone ol

Kanada anamuhalefet partisi Yeni Demokrat Partinin (NDP) Quebec milletvekillerinden Sena Hassainia, 3 aylık oğlu İskender Jack'i emzirmek üzere evine gittiğinde, Meclis Genel Kurulundaki bir oylamada oy kullanması için parti görevlilerince ''acil'' olarak parlamentoya çağrıldı.

Parlamentoda olduğu sürece bebeğine eşinin baktığı öğrenilen milletvekili Hassainia, çağrıldığı sırada eşinin evde olmaması nedeniyle oturuma bebeği ile gelmek zorunda kaldı.

MİLLETVEKİLLERİNİN İLGİ ODAĞI OLDU

Salona girdiği andan itibaren tüm milletvekillerinin ilgi odağı haline gelen minik İskender, bir anda meclisin havasını değiştirdi. Bebekle fotoğraf çektirme yarışına giren milletvekilleri, oylamayı da unuttu. Milletvekillerini oylamaya döndüremeyeceğini anlayan oturum başkanı, genel kurul görevlilerinden birini göndererek, Sera Hassainia'dan bebeğini dışarı çıkarmasını istedi.

"BEBEĞİM ULUSAL GÜVENLİĞİ TEHTİT ETMİYORDU"
Gelen uyarıya sinirlenen Hassainia, CBC televizyonuna yaptığı açıklamada, ''Bebeğim ağlamıyordu, gürültü yapmıyordu. Sıkça emzirmek zorunda olduğum ve bırakacak kimse olmadığı için yanımda getirdim. Salona seçilmiş milletvekillerinin dışında yabancıların giremeyeceğini biliyorum ama bebeğim de ulusal güvenliği tehdit etmiyordu'' dedi.

Politikacı ama aynı zamanda anne de olduğunu söyleyen Hassainia, ''Benim durumumdaki annelerin yeterli doğum izinleri yok. Umarım bu olay, yeni düzenlemelere neden olur'' diye konuştu.