BIST 9.729
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.439,54
HABER /  EKONOMİ

3 ay da olsa çalışmaya razılar

3 ay süreyle belediyede istihdam edilecek 40 kişilik iş ilanı için 263 kişi kura çekimine katıldı.

Abone ol

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından ücretleri ödenerek 3 ay süreyle belediyede istihdam edilecek olan işsizler kura çekimine katıldı. 40 Kişilik iş ilanı için 263 kişinin müracat ettiği belirtildi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi ile İş-Kur arasında yapılan mutabakat ile belediyede 3 ay süreyle çalışabilecek 40 kişi için kura çekildi. Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen noter huzurundaki kura çekimi için 263 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. İş-Kur görevlileri tarafından salona gelen müracatçılara genel prensipler anlatıldı. Israrlı sorular üzerine müracaat edenlerin, çevre temizliği ve yol yapımında değerlendirilebilecekleri aktarıldı.

Bu arada, yaz döneminde daha uzun sür eli çalışabileceklerini ve daha fazla kazanabileceklerini ifade eden bazı kişiler yoklama öncesinde salonu terk etti. İş-Kur görevlileri ve noter yetkilisi yaptıkları yoklamalar sonunda kuraya katılan kişiler arasında 40 kişinin isimlerini açıkladı. 7 Nisan tarihinde işe başlayacak olan 40 kişilik grubun maaşları İş-Kur tarafından ödenecek ve 3 ay süreyle SGK'ları yapılacak.