BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  GÜNCEL

3 askerin şehit olduğu saldırıda şok detaylar!

Ceylanpınar'da 3 askerin şehit olduğu çatışmayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Abone ol
CEYLANPINAR’ın Suriye sınırında 3 askerin şehit olduğu 6 PYD'li teröristin öldürüldüğü çatışmanın ardından, bölgede bu sabah çıkan çatışmanın ayrıntıları da netleşmeye başladı. İlk bilgiler sınırı geçmeye çalışan 3 teröristin Suriye tarafından taciz ateşi açtığı ve Türk askerinin de karşılık verdiği şeklinde olsa da öğleye doğru çatışmanın boyutunun farklı olduğu ortaya çıktı.
 
İddiaya göre, sabah saat 08.00 sıralarında 3 askerin şehit olduğu Altıntepe Mahallesi’ne 1 kilometre mesafedeki Maden Mahallesi yakınlarındaki sınır hattında nöbet tutan askerler, silahlı 3 teröristin Türkiye’ye geçmeye çalıştığını fark etti. ’Dur’ uyarısına ateşle karşılık veren teröristler ile çatışma başladı. Nöbetçi askerler telsiz anonsu ile yardım çağrısı yaparken, 3 terörist ise sınırı aştı ve Türkiye topraklarına girdikten sonra mısır tarlasında gizlenerek izlerini kaybettirmeye çalıştı.
 
TARLADAKİ EVİN DUVARLARI DELİK DEŞİK OLDU
 
Bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda birlik takviye olarak gönderilirken, askerler de teröristlerin mısır tarlasında olduğunu fark etti ve teslim olmaları çağrısında bulundu. Ancak, teröristler bu çağrıya ateşle karşılık verdi ve bu sırada sınıra 500 metre uzaklıktaki tarlaya tarım işçilerinin konaklaması için yapılan barakaya girdi. Barakada yapılan çağrılara yine ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma başladı. Yaklaşık 15 dakika süren ve patlamaların ardından zaman zaman dumanların yükseldiği çatışma sırasında barakanın briket duvarlar isabet eden onlarca mermi ile delik deşik oldu.

ceylanpinar-catisma.jpeg 
 
EL BOMBASINI ATMAK İSTEDİ, VURULUNCA PARÇALANDI
 
Çatışma sırasında yoğun ateş açıp ve zaman zaman el bombası atarak askerlerin evin etrafını sarmasını engelleyen teröristler, sıkıştıkları barakada kuşatıldı. Barakadan çıkan bir terörist elindeki 2 el bombasını evin ön kısmında bulunan askerlerin üzerine atmak istedi. Ancak güvenlik güçlerinin ateş açmasıyla vurulan terörist yere düştü ve atmak istediği el bombasının patlamasıyla parçalanarak yaşamını yitirdi.