BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.487,86
HABER /  GÜNCEL

3. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı rüşvet alırken yakalandı

İSTANBUL Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A’nın rüşvet alırken suç üstü yakalandı. Ağır ceza hakiminin bir çok FETÖ tahliyesinde imzası olduğu söyleniyor. 3. ağır Ceza hakiminin FETÖ'cülerden rüşvet alıp almadığı merak konusu.

Abone ol

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. Bir avukatın ihbarı üzerine İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A hakkında soruşturma başlatılarak rüşvet alırken suçüstü yapıldı.  

Sulh Ceza Hakimi olduğu dönemde verdiği tahliye kararı nedeniyle 100 Bin TL rüşvet isteyen hakim H.A, paranın Pendik’te avukat olan S.B’nin bürosuna getirilmesini istedi. 

50 BİN DOLAR RÜŞVET

Önceden seri numaraları alınmış 50 bin doları F.İ, Pendik’teki avukatlık bürosuna getirdi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Üşenmez ve polisler binaya girerek hakim H.A ve avukat S.B’ye suçüstü yaparak gözaltına aldı. 

FETÖ TAHLİYELERİ YAPMIŞ
Gözaltına alınan 3. ağır ceza mahkemesi başkanının daha önce FETÖ tahliyelerine imza atmış bir isim olduğu söyleniyor. H.A'nın FETÖ tahliyelerinden de rüşvet almış olabileceği bildiriliyor.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
-"Soruşturma kapsamında alınan teknik takip ve izleme kararlarına istinaden, önceden seri numarası alınmış 50 bin doların müşteki tarafından Pendik'teki bir avukatlık bürosunda tesliminin ardından, başsavcılığımızca görevlendirilen cumhuriyet başsavcı vekili ve İstanbul Barosundan temin edilen iki avukat ile girilmiş ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A. ve avukat S.B. suç üstü hükümleri gereğince, suçun ağır cezalık ve kişisel suç olması, delillerin sağlıklı toplanması amacıyla gözaltına alınmışlardır."