BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

294 öğrenci yemekten zehirlendi!

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesindeki Demirli Baran İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören 294 öğrenci, yedikleri öğlen yemeği sonrası zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

DİYARBAKIR Valiliği Ergani ilçesinde 294 öğrenciye öğle yemeği olarak dağıtılan kumanyadan öğrencilerin karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetinden hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Ergani ilçesinde 294 öğrencinin yediği yemekten zehirlenmesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "12/10/2017 tarihinde İlimiz Ergani İlçesi Demirli Baran İlk/Ortaokulunda, 294 öğrenciye öğle yemeği olarak dağıtılan kumanyadan yiyen 30 öğrencimizin karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti sonucu şüphe üzerine okul idaresi sağlık kuruluşları ile irtibata geçmiş, ihtiyaten öğrencilerin hastanelere sevki sağlanmıştır. Söz konusu gıdaların numuneleri alınarak, incelenmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Öğrencilerin sağlık durumu iyi durumdadır. 9 öğrencimiz tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiştir. Konu ile ilgi adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" dedi.