BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

29 Nisan cuma günü okullar tatil mi MEB kararını verdi

29 Nisan Cuma günü okullar tatil mi sorusuna MEB'den yanıt geldi. MEB 29 Nisan Cuma günü okulların açık olduğunu duyurdu. TEOG nedeniyle iki gün ortaokullar kapalı olacak ancak 29 Nisan Cuma günü okullar tatil değil.

Abone ol

TEOG 2. dönem sınavları nedeniyle yarın ve perşembe günü ortaokullar tatil olacak. TEOG tatilinin uzayıp uzamayacağını merak eden veliler 29 Nisan cuma günü okullar tatil mi sorusunun yanıtını arıyordu. MEB yetkililerinden gelen en son açıklamalara göre, 29 Nisan Cuma günü tüm okullar açık olacak. 

TEOG SINAVLARI NE ZAMAN KAÇ GÜN?

Bilindiği üzere 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yani yarın ve perşembe günü TEOG 2. dönem sınavları yapılacak. TEOG sınavları nedeniyle 5., 6. ve 7. sınıflar tatil yapacak. Sınav sonrası 29 Nisan Cuma günü okulların tatil olup olmayacağı sorunun yanıtı için gözler MEB'deydi. MEB kararını verdi. Cuma günü okullar eğitime devam edecek.

Teog sınavları ne zaman 29 nisan okullar tatil mi

2'nci dönem TEOG sınavı 27-28 Nisan'da, 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. 2'inci dönem TEOG sınavı sonuçlarının ise Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendirenler öğrenciler, 14-15 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek.

Öğrenciler, yarın günü yapılacak birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, Perşembe günü ise ikinci oturumda fen ve teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.