BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  GÜNCEL

29 Ekime görkemli kutlama

29 Ekim İstanbul'da görkemli bir organizasyonla kutlanacak. 29 Ekim kutlama etkinliklerde yok yok!

Abone ol İstanbul Büyükşehir Belediyesi, düzenleyeceği görkemli ve coşkulu törenlerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı dünya çapında bir şölene dönüştürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'nda muhteşem bir ışık, havai fişek ve müzik gösterisi sunulacağını ünlü besteci Fahir Atakoğlu'nun da kutlamalar için özel bir beste hazırladığını belirtti.

İstanbul'da son iki yıldır düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm İstanbullulara görsel bir şölen sunarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sene de birbirinden renkli etkinlikler hazırlıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlama programıyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yıl bambaşka bir kutlama yapacaklarını söyledi. "Türk milletinin varlığının nişanesi olan bugünde çok renkli organizasyonlar yapacağız" diyen Topbaş, bu tip kutlamaların örneklerini ABD ve Fransa gibi ülkelerde gördüklerini söyledi. 3 yıldır farklı organizasyonlarla Cumhuriyet Bayramı'nı kutladıklarını kaydeden Topbaş, " Sydney'deki yılbaşı kutlamalarının görkemli halini gördük ve bizde buna benzer kutlamalar tertip etmeye başladık. Bu kutlamaların şehirlere büyük katma değer kazandırdığını gördük. Sydney'de yılbaşı kutlamalarının yapılacağı dönemde şehre 1,5 milyon insan akın ediyor. Bizde İstanbul'a böyle bir katma değer katmak istiyoruz" diye konuştu.

İstanbul'da 29 Ekim coşkusunun ilk olarak İstanbul Boğazı'nda yaşanacağını ifade eden Topbaş, "İstanbulluları Boğazda yapılacak ışık ve lazer gösterileri ile ışıklandırılmış 300 teknenin yapacağı Fener Alayı'nı izleyebilecek. Bu gösterinin ardından Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasındaki muhteşem gösteri başlayacak. Işık, lazer ve havai fişek gösterisi ünlü besteci Fahir Atakoğlu'nun Cumhuriyet Bayramı'na özel beste eşliğinde sunulacak. Ayrıca Boğaz Köprüsü'nde 800 metre uzunluğunda bir ateş şelalesi oluşturulacak. Boğazın iki yakasından vatandaşların rahatlıkla gösterileri izleyebilmeleri için dev ekranlar kurulacak" diye konuştu.

Kutlama programı için yaklaşık 2,5 milyon YTL bütçe ayrıldığını dile getiren Topbaş, " Bu harcama yapılan tüm etkinlikleri kapsıyor. Etkinliklerin şehre sağladığı katma değer bu masrafın çok üstünde olacak. Şimdiden sahildeki tüm lokanta ve restoranlarda rezervasyonlar dolmuş.Herkes etkinlikleri merak içerisinde bekliyor. Ben tüm İstanbulluları Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını zevkle seyretmeye davet ediyorum" dedi.