BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  SEÇİM

29 Ekim tatili HDP'li Kürkçü'yü sevindirdi

29 Ekim tatilinin 5 gün çıkması HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'yü sevindirdi. Kürkçü, seçmenlere sandığa gidin çağrısı yaptı.

Abone ol

HDP İzmir milletvekili adayları, Tepekule Kongre Merkezi'nde gazetecilerle bir araya geldi.

 Toplantıya HDP İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan, HDP İzmir milletvekili adayları ve HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur katıldı. Kürkçü, 1 Kasım seçimlerinin tarihsel önemi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'de tarihsel bir seçime giriyoruz. Aslında 'Hepimizin canını sıkan bir seçimin nesi tarihsel olabilir?' diye sorabilirsiniz. Ama tarihsel şeyler mutlaka hoşumuza giden şeyler olmayabilir. AKP sopa zoruyla sandıktan çıkacak olursa, karanlık bir gelecek açılacak olacaktır. Türkiye sopaya, zora boyun eğmediğini gösterirse biz bunun tüm belirtilerini görüyoruz. Tek parti hakimiyetini, en kötü parti devlet ortaklığını sona erdirmiş olacak."

İYİ Kİ TATİL OLDU

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ: İyi ki bu tatili verdiler. Sonunu getirmek için daha çok azimle çalışacağız.

HDP'li Kürkçü, AK Parti'nin muhaliflerinin sandık yerine tatile gideceği düşüncesiyle seçim öncesi tatil ilan ettiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

"Hangi partiye oy verecekseniz verin. AKP'ye oy verenler de kullansınlar. AKP'nin zorlamaları sonucunda sandığa gitmenin önemsiz olduğu yönünde bir kara duygu insanlarımızın içine yerleşmeye başladı. Sandığa ne kadar çok gidilir, oy kullanılırsa, iktidardan bu zalim rejimi uzaklaştırmak mümkün olacak. 4-5 günü tatil yaptılar. 'Nasılsa muhaliflerimiz arabalarına atlarlar, tatile gider oyu kullanamazlar' dediler. 'Biz de çatır çatır alacağız' diye düşündüler. Avuçlarını yalarlar, birincisi insanlarda para yok. İkincisi iktidarı indirmekte çok kararlılar. İyi ki bu tatili verdiler. Sonunu getirmek için daha çok azimle çalışacağız."

"İŞ ADAMLARININ DEĞİL HALKIN SOFRASINDAYIZ"

Kürkçü, HDP'nin oylarının artırdığını AK Parti'nin yüzde 40'ın altına gerilediğini de iddia ederek, AK Parti'nin yüzde 40'ın altında olduğunu bildiklerini savundu. Kürkçü, şöyle dedi:

"Halkın yönelişlerini anketlerle değiştireceğini sananlar görecekler. Bunca parti örgütünün yerle bir edilmesine, 4 ay içerisinde 150 arkadaşımızı kaybetmemize rağmen bu mücadeleden galip çıkacağız. Fısıltı gazetesini kullanarak büyük kabullerde işadamları tarafından ağırlanma yerine, halkın sofrasına ortak olarak mesajlarımızı kulaktan kulağa vereceğiz. Sokağa çıkma yasaklarından sonra öfkesinin nasıl arttığını hep beraber göreceğiz. HDP bu baskı döneminden oylarını yükseltmiş olarak çıkacak. Bu makas ne kadar çok açılırsa, Türkiye o kadar özgürlüğe yaklaşacak." 

"HDP ANA MUHALEFET PARTİSİ OLACAK"

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da, Türkiye'nin yoğun bir gündemi olduğunu ifade ederken şöyle konuştu:

"Tek gündem; seçim. Demokratça davrandık, demokratik davrandık. Bizi demokratik davranmayan AKP’nin çalışmalarımıza koyduğu engellere ve her şeye rağmen, son günlere kadar geldik. 1 Kasım’da HDP ana muhalefet partisi olacaktır. Ülkenin geleceğine ilişkin yeni projeler üreteceğiz. Yeni yaşamdan ne anladığımızı en geniş kitlelere anlatacağız ve yeni yapılar getireceğiz. Hızlıca demokratik unsurun inşa edildiği bir sürecin yaşanması gerekmektedir. Tekçi anlayışın ilerleyemeyeceği görülmüştür. Cumhuriyetin yaşamasının ancak demokratikleşerek yaşaması gerektiği teşhisini gerçekleştirmiş olacağız."