BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.479,40
HABER /  GÜNCEL

29 Ekim resepsiyonuna davet edilen sürpriz isim

Ak Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliği yapacağı 29 Ekim resepsiyonuna, Erdoğan'la tartışan Metin Feyzioğlu da davet edildi.

Abone ol

12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Ak Saray'da vereceği 29 Ekim resepsiyonuna, davet edilmesi tahmin edilmeyen bir isim davet edildi.

Danıştay töreninde tartıştığı Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da çağırıldı. Hürriyet'ten Metin Feyzioğlu ile Erdoğan arasında yaşanan Danıştay ve Yargıtay krizlerinin ardından 29 Ekim resepsiyonuna Feyzioğlu'nun davet edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Feyzioğlu , Erdoğan'ın ev sahipliğinde verilecek resepsiyona davet edildi.

FEYZİOĞLU: DAVET GELMEME OLASILIĞINI DÜŞÜNMEM BİLE

Metin Feyzioğlu 30 Ağustos'ta Köşk davetine daha önceden planlanmış bir program nedeniyle katılamayacağını ancak her zaman olduğu gibi 29 Ekim resepsiyonuna katılacağını söylemişti. Feyzioğlu "29 Ekim resepsiyonuna davet gelmeme olasılığı olabilir mi?" sorusuna "29 Ekim için TTB Başkanı'na davet gelmemesini düşünemem bile. Çünkü bir Cumhurbaşkanı kendisine gelen bir davete kişisel tercihi olarak katılmayabilir. Ama, 29 Ekim gibi bir resepsiyona davet etmemesini düşünmek bile istemem. O zaman bir camiayı tamamen yok saymış olur. Devlet protokolünü de yok saymış olur. Onun polemiğine girmem, spekülasyonunu da yapmam" yanıtını vermişti.

metin.jpeg 

ERDOĞAN DANIŞTAY TÖRENİNİ TERK ETMİŞTİ

Danıştay’ın 10 Mayıs'ta yapılan 146.kuruluş yıl dönümü törenine Erdoğan, Başbakan olarak katılmıştı. Törende Feyzioğlu'nun sözlerine ve uzun konuşmasına sinirlenen Erdoğan, 11.Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisini sakinleştirmeye çalışmasına rağmen salonu terk etmişti. Erdoğan, Yargıtay'ın ev sahipliğinde 1 Eylül'de yapılan Adli Yıl Açılış Töreni'ne Feyzioğlu'nun katılması nedeniyle gitmemişti.